Назва цієї страви відрізняється від регіону до регіону, але рецепт той самий.
Якщо вам подобається українська кухня та нові страви, то вам варто приготувати буришник. Це хлібці з картоплі та кукурудзяного борошна. Назва його походить від слова "бурешка" — так у Східних Карпатах називають картоплю.
Готувати цю страву дуже просто, а смак вас точно здивує. Рецептом поділилися в спільноті "Їжакультура", де досліджують кулінарні традиції України та куштують нові страви.
Буришник
Інгредієнти:
- 800 г вареної картоплі (краще брати картоплю неводянистих сортів, жовту);
- 2 курячих яйця;
- 160 г кукурудзяного борошна;
- 100 г кукурудзяної крупи грубого помолу;
- дрібка солі.
Картоплю помийте й почистьте. Наріжте на четвертинки та зваріть у злегка підсоленій воді. З вареної картоплі злийте воду, а картоплю відкиньте на сито й залиште, щоб зійшла вся зайва волога. Потім перетріть картоплю через сито, але не використовуйте блендер, інакше консистенція вийде занадто тягучою.
У картопляне пюре додайте яйця, сіль і кукурудзяне борошно, добре вимісіть тісто й розділіть на три частини.
Сформуйте буханці грамів по 300. Вони мають бути злегка приплющеними, висотою до 2 см.
Кожен буханець посипайте кукурудзяною крупою з усіх боків.
А далі у вас є два варіанти. Ви можете обсмажити кожен хлібець із обох боків на чавунній пательні у великій кількості смальцю або олії.
Або ж ви можете спекти буришники в духовці, розігрітій до 180 градусів. Це займе близько 30 хвилин. А потім усе одно підсмажте на сковороді близько десяти хвилин на середньому вогні.
Також ви можете приготувати дуже смачний панський дерун із начинкою з лісових грибів і сиру.