Цей салат дуже простий у приготуванні, і він точно припаде вам до душі.
У цьому салаті є все, що потрібно для легкої літньої вечері. Його основа — соковите листя салату. Їх вдало доповнюють помідори та куряча грудка, підсмажена на грилі. Також цей салат можна готувати з консервованим тунцем або тільки з нутом. Словом, це чудова основа, для того, щоб доповнювати її на свій смак. Рецепт був опублікований на кулінарному сайті Cucchiaio.
Літній салат із курячою грудкою
Інгредієнти:
- одна куряча грудка;
- 1 качан салату;
- 100 г уже відвареного нуту;
- 2 огірки;
- 100 г помідорів чері;
- 1 червона цибулина;
- 60 г зелених оливок;
- 1 чайна ложка насіння кмину;
- 1 чайна ложка копченої паприки;
- сік 1 лимона;
- оливкова олія, сіль, перець.
Щоб приготувати смачний салат із курячою грудкою, почніть із того, що добре поперчіть і посоліть грудку. Потім обсмажте її на гриль-сковороді або на звичайній сковороді. Можете просто запекти її в духовці. Після приготування дайте їй постояти хвилин п'ять і наріжте тонкими скибочками.
У невеликій мисці змішайте нут із олією, сіллю, кмином і копченою паприкою.
Наріжте цибулю дуже тонкими кільцями. Огірки очистить і наріжте кружечками. Помідори чері розріжте навпіл.
В іншу велику миску зберіть ретельно вимите й висушене листя салату, оливки, нут, огірки, помідори чері та червону цибулю. Заправте олією, сіллю, перцем, лимонним соком і перемішайте.
Перекладіть салат на сервірувальні тарілки та подавайте.
Також ви можете приготувати на десерт дуже смачний літній пиріг із абрикосами.