Розділи
Матеріали

М'які, як пух: рецепт пишних ажурних марокканських млинців

Оксана Ханас
Фото: svetik_rezepte/instagram

Подавати такі млинці краще теплими, з медом, сметаною або варенням.

Смачних, ажурних і пишних млинців багато не буває. Особливо гарні вони зранку або на вечерю. Пропонуємо скористатися рецептом кулінарної блогерки Світлани Бауер і приготувати на вечір марокканські млинці, які мають вигляд справжнього витвору мистецтва.

Марокканські млинці

Інгредієнти:

  • тепле молоко — 300 мл;
  • тепла вода — 300 мл;
  • мед — 1 ст. л;
  • сіль — 1 ч. л;
  • сухі дріжджі — 1 ст. л;
  • розпушувач — 1 ч. л;
  • яйце — 1 шт;
  • манка — 125 г;
  • борошно — 300 г;
  • вершкове масло для змащування готових млинців.

Спосіб приготування:

Теплу воду і молоко змішати, додати дріжджі, мед, який можна замінити на цукор за смаком. Усе добре перемішати і додати сіль, яйце, манку, просіяне борошно, змішане з розпушувачем. Знову все перемішати і залишити в теплому місці на 30-60 хвилин.

Смажити млинці необхідно на сухій сковорідці хвилину з одного боку і 15 секунд — з іншого.

Готові млинці ще теплими змастити вершковим маслом.

Подавати їх можна з медом, сметаною або варенням.

Раніше Фокус писав, як приготувати тонкі ажурні млинці.