Це проста й поживна страва, яку дуже просто приготувати.
Курка по-селянськи — це проста й смачна друга страва на основі курки, картоплі, гороху й томатів, яку готують лише в каструлі або глибокій сковороді. Її можна приготувати заздалегідь і розігріти, коли буде потрібно.
За бажання замість гороху можна використовувати інші бобові, наприклад, боби або стручкову квасолю. Можна також використовувати будь-які сезонні овочі, які вам подобаються. Головне не виключати з цього рівняння курку й томати — вони тут важливі. Рецептом поділилися на кулінарному сайті Cucchiaio.
Курка по-селянськи
Інгредієнти:
- 1 кг шматочків курки;
- 1 селера;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 2 середні картоплини;
- 200 г свіжого або замороженого горошку;
- 300 мл томатного пюре;
- оливкова олія;
- 1 шматочок вершкового масла;
- свіжий базилік;
- сіль, перець.
Дрібно наріжте селеру, моркву та цибулю й обсмажте їх у великій каструлі разом із оливковою олією та вершковим маслом. Коли вони стануть прозорими, додайте курку.
Дайте курці ароматизуватися протягом кількох хвилин, потім додайте томатне пюре та перемішайте. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою і тушкуйте на середньому вогні близько 30 хвилин. Після закінчення цього часу додайте очищену та нарізану кубиками картоплю, горох і подрібнений вручну базилік.
Приправте сіллю та перцем і тушкуйте ще 20-30 хвилин. Курка по-селянськи готова.
Також ви можете приготувати дуже смачну страву з курячих грудок із солодким перцем.