Розділи
Матеріали

Ідеальна закуска та смачна заготовка на зиму: рецепт маринованої цибулі

Дар'я Бережна
Фото: скриншот | Маринована цибуля

Цибулька з цим рецептом виходить хрумка та пікантна.

Якщо ви любите маринади та мариновані овочі, то спробуйте приготувати мариновану цибулю. Головне, вибрати маленькі цибулинки. Звичайно, можна порізати і велику, але маленькі виглядають симпатичніше.

Приготована таким чином цибуля може стати смачною закускою і прекрасно доповнить страви з м'яса, чи риби. Рецептом поділилась кулінарна блогерка lanas_diet.

Маринована цибуля

Інгредієнти:

  • цибуля-сіянка (маленька) — 1 кг;
  • гострий перець — 2-3 шт;
  • цукор — 20 г;
  • сіль — 45 г;
  • оцет — 40 г;
  • лавровий лист — 3 шт;
  • перець духмяний — 6 шт.

Цибулю переберіть та замочіть у прохолодній воді. Так її буде легше чистити.

Потім покладіть її у стерилізовані баночки, додайте по шматочку гострого перцю та залийте окропом. Дайте постояти п'ять хвилин.

Злийте з банок воду у каструлю, додайте лавровий лист, цукор, сіль, духмяний перець. Поставте на вогонь та проваріть не більше п'яти хвилин. Влийте оцет та вимкніть вогонь.

Залийте маринад назад у банки та закрийте простерилізованими кришками.

Приготовану таким чином цибулю можна їсти вже наступного дня. Але чим довше вона стоятиме, тим смачніша буде. Дайте їй промаринуватись хоча б пару тижнів.

Також ви можете приготувати смачний маринований часник.