Цибулька з цим рецептом виходить хрумка та пікантна.
Якщо ви любите маринади та мариновані овочі, то спробуйте приготувати мариновану цибулю. Головне, вибрати маленькі цибулинки. Звичайно, можна порізати і велику, але маленькі виглядають симпатичніше.
Приготована таким чином цибуля може стати смачною закускою і прекрасно доповнить страви з м'яса, чи риби. Рецептом поділилась кулінарна блогерка lanas_diet.
Маринована цибуля
Інгредієнти:
- цибуля-сіянка (маленька) — 1 кг;
- гострий перець — 2-3 шт;
- цукор — 20 г;
- сіль — 45 г;
- оцет — 40 г;
- лавровий лист — 3 шт;
- перець духмяний — 6 шт.
Цибулю переберіть та замочіть у прохолодній воді. Так її буде легше чистити.
Потім покладіть її у стерилізовані баночки, додайте по шматочку гострого перцю та залийте окропом. Дайте постояти п'ять хвилин.
Злийте з банок воду у каструлю, додайте лавровий лист, цукор, сіль, духмяний перець. Поставте на вогонь та проваріть не більше п'яти хвилин. Влийте оцет та вимкніть вогонь.
Залийте маринад назад у банки та закрийте простерилізованими кришками.
Приготовану таким чином цибулю можна їсти вже наступного дня. Але чим довше вона стоятиме, тим смачніша буде. Дайте їй промаринуватись хоча б пару тижнів.
Також ви можете приготувати смачний маринований часник.