Така аджика ідеально підійде до м'яса.
Аджика — універсальна й дуже смачна приправа до м'яса, яка прийшла в українську кухню з Абхазії і дуже полюбилася. Оригінальний рецепт уже давно зазнав змін, і зараз до неї додають навіть кабачки та сливі. Сьогодні пропонуємо вам рецепт соусу саме зі слив, яким поділилися в блозі "Домашня консервація". Його кисло-гострий смак зведе з розуму тих, хто обожнює пікантний смак.
Аджика зі слив
Інгредієнти:
- слива — 2 кг,
- часник — 200 гр,
- болгарський перець (червоний) — 1 кг;
- гострий перець — 2-3 шт.;
- кріп — великий пучок;
- зелень петрушки – великий пучок;
- зелений і фіолетовий базилік – великий пучок;
- тархун – пучок;
- томатна паста – 2 ст. л;
- сіль – 2-2,5 ст. л;
- цукор – 70-100 г;
- чорний мелений перець – 1/4 ч. л;
- мелений коріандр – 1/2 ч. л;
- мелена гвоздика – 1/2 ч. л;
- мелений кмин – 1/2 ч. л.
Спосіб приготування:
Сливи краще брати міцні, без пошкоджень, черв'яків і гнилі. Помити їх, видалити кісточки. У перцю видалити насіння, розрізати на четвертинки.
Часник почистити, пропустити через м'ясорубку. В окрему миску перемолоти сливи, солодкий і гострий перець, усю зелень. Скласти пюре в металеву каструлю з товстим дном. Додати сіль і цукор за смаком, мелені спеції, перемішати і поставити на вогонь. Довести суміш до кипіння, зменшити вогонь, варити 15-20 хвилин, а потім додати часник і кип'ятити ще п'ять хвилин.
Ще гарячою аджику розлити в гарячі банки, закатати, перевернути кришкою вниз, укутати до охолодження.
З перерахованої кількості інгредієнтів виходить чотири літри смачної аджики.
Раніше Фокус писав, як приготувати сиру аджику .