Розділи
Матеріали

Аджика зі слив: простий рецепт пікантної приправи на зиму

Оксана Ханас
Фото: mdjaff

Така аджика ідеально підійде до м'яса.

Аджика — універсальна й дуже смачна приправа до м'яса, яка прийшла в українську кухню з Абхазії і дуже полюбилася. Оригінальний рецепт уже давно зазнав змін, і зараз до неї додають навіть кабачки та сливі. Сьогодні пропонуємо вам рецепт соусу саме зі слив, яким поділилися в блозі "Домашня консервація". Його кисло-гострий смак зведе з розуму тих, хто обожнює пікантний смак.

Аджика зі слив

Інгредієнти:

  • слива — 2 кг,
  • часник — 200 гр,
  • болгарський перець (червоний) — 1 кг;
  • гострий перець — 2-3 шт.;
  • кріп — великий пучок;
  • зелень петрушки – великий пучок;
  • зелений і фіолетовий базилік – великий пучок;
  • тархун – пучок;
  • томатна паста – 2 ст. л;
  • сіль – 2-2,5 ст. л;
  • цукор – 70-100 г;
  • чорний мелений перець – 1/4 ч. л;
  • мелений коріандр – 1/2 ч. л;
  • мелена гвоздика – 1/2 ч. л;
  • мелений кмин – 1/2 ч. л.

Спосіб приготування:

Сливи краще брати міцні, без пошкоджень, черв'яків і гнилі. Помити їх, видалити кісточки. У перцю видалити насіння, розрізати на четвертинки.

Часник почистити, пропустити через м'ясорубку. В окрему миску перемолоти сливи, солодкий і гострий перець, усю зелень. Скласти пюре в металеву каструлю з товстим дном. Додати сіль і цукор за смаком, мелені спеції, перемішати і поставити на вогонь. Довести суміш до кипіння, зменшити вогонь, варити 15-20 хвилин, а потім додати часник і кип'ятити ще п'ять хвилин.

Ще гарячою аджику розлити в гарячі банки, закатати, перевернути кришкою вниз, укутати до охолодження.

З перерахованої кількості інгредієнтів виходить чотири літри смачної аджики.

Раніше Фокус писав, як приготувати сиру аджику .