Сира аджика з хріном: як приготувати ідеальну приправу до м'яса
Така аджика може зберігатися в холодильнику кілька місяців і є більш корисною, ніж приготована за класичним рецептом.
Аджика — один із найпопулярніших соусів як як заготовка на зиму, так і в сезон дозрівання овочів. Сира аджика, на відміну від приготовленої з термічною обробкою, має більш гострий смак, а її аромат сильніший. Вона може зберігатися в холодильнику кілька місяців та ідеально підходить як свіжа приправа до м'яса. Крім того, сира аджика ще й дуже корисна, оскільки не втрачає вітаміни під час термічної обробки. Як її приготувати, розповіла кулінарна блогерка Інна Ключник. Пропонуємо вам скористатися перевіреним рецептом.
Сира аджика з хріном
Інгредієнти:
- помідор – 2,5 кг;
- болгарський перець – 5 шт;
- часник – 200 г;
- корінь хріну – 150 г;
- гострий перець – 5 шт;
- цукор – 100 г;
- оцет – 100 г;
- сіль – 50 г.
Спосіб приготування:
Для приготування сирої аджики з хроном усі овочі потрібно промити, перець очистити від насіння, корінь хрону очистити від шкірки. Далі всі овочі порізати на шматки та пропустити через м'ясорубку або подрібнити в блендері.
Готову аджику з хріном розкласти в чисті сухі скляні баночки і відправити в холодильник.
Сира аджика з хріном виходить гостра і дуже смачна! Подавати її можна як із м'ясом, так і на шматочках обсмаженого на сухій сковороді хліба. У будь-якому разі смак буде дивовижним.
Раніше Фокус писав, як приготувати аджику за рецептом Євгена Клопотенка.