Розділи
Матеріали

Не треба варити: найпростіший рецепт гострої аджики

Дар'я Бережна
Фото: mdjaff | Аджика

Цей рецепт для тих, хто любить гостру приправу.

Любите аджику? Спробуйте приготувати її за цим рецептом. Він привабливий тим, що інгредієнти — найпростіші, а саму аджику не треба варити, чи якось особливо готувати. Просто всі овочі пропускають через м'ясорубку. Така приправа ідеально підходить до м'яса, до гарнірів, а ще її можна додавати до борщу, харчо, до соусів, коли тушкуєте овочі, або м'ясо.

Отже, це прекрасний рецепт надзвичайно простої, але дуже смачної приправи. Рецептом поділилась кулінарна блогерка, яка пише під ніком _tanyushina_.

Кількість інгредієнтів розрахована на півтори порції.

Аджика

Інгредієнти:

  • 2 кг червоного солодкого перцю;
  • 150 г гострого перцю;
  • 300 грамів часнику;
  • 2 ст. л. солі;
  • 8 ст. л. цукру;
  • 300 мл оцту 9%.

Усі овочі треба ретельно помити, почистити, порізати на невеличкі шматочки та пропустити через м’ясорубку.

Блендером було б швидше, але у аджиці мають відчуватись шматочки овочів.

Додайте сіль, цукор, оцет і ретельно перемішайте.

Розкладіть аджику по чистих простерилізованих окропом баночках та закрийте чистими кришками. Зберігайте аджику, приготовану за цим рецептом, у холодильнику. Так вона зберігатиметься навіть рік.

Спробуйте також приготувати смачний томатний соус до м'яса із найпростіших інгредієнтів.

Також смачний соус можна приготувати не тільки із томатів та перців, а й зі слив. В цей соус, який готується за абхазьким рецептом, додають багато ароматних трав. Такий соус ідеально підходить до м'яса.