Не треба варити: найпростіший рецепт гострої аджики
Цей рецепт для тих, хто любить гостру приправу.
Любите аджику? Спробуйте приготувати її за цим рецептом. Він привабливий тим, що інгредієнти — найпростіші, а саму аджику не треба варити, чи якось особливо готувати. Просто всі овочі пропускають через м'ясорубку. Така приправа ідеально підходить до м'яса, до гарнірів, а ще її можна додавати до борщу, харчо, до соусів, коли тушкуєте овочі, або м'ясо.
Отже, це прекрасний рецепт надзвичайно простої, але дуже смачної приправи. Рецептом поділилась кулінарна блогерка, яка пише під ніком _tanyushina_.
Кількість інгредієнтів розрахована на півтори порції.
Аджика
Інгредієнти:
- 2 кг червоного солодкого перцю;
- 150 г гострого перцю;
- 300 грамів часнику;
- 2 ст. л. солі;
- 8 ст. л. цукру;
- 300 мл оцту 9%.
Усі овочі треба ретельно помити, почистити, порізати на невеличкі шматочки та пропустити через м’ясорубку.
Блендером було б швидше, але у аджиці мають відчуватись шматочки овочів.
Додайте сіль, цукор, оцет і ретельно перемішайте.
Розкладіть аджику по чистих простерилізованих окропом баночках та закрийте чистими кришками. Зберігайте аджику, приготовану за цим рецептом, у холодильнику. Так вона зберігатиметься навіть рік.
Спробуйте також приготувати смачний томатний соус до м'яса із найпростіших інгредієнтів.
Також смачний соус можна приготувати не тільки із томатів та перців, а й зі слив. В цей соус, який готується за абхазьким рецептом, додають багато ароматних трав. Такий соус ідеально підходить до м'яса.