Звісно, ви, напевно, вмієте випікати оладки, проте цей рецепт оладок із шоколадом просто чудовий. Їх дуже легко приготувати до п'ятничного сніданку, навіть якщо це робити ліньки.
Шоколадні оладки смачні й на сніданок, і як перекус, тим паче сьогодні п'ятниця і хочеться під кінець тижня не обтяжувати себе готуванням просто зранку. Млинцеве тісто взагалі всім подобається, не кажучи вже про тісто з какао, вкрите чудовим розтопленим шоколадом, який рясно стікає всією поверхнею... обов'язково спробуйте! Цей рецепт ми підгледіли у кулінарів з Misya.
Шоколадні оладки
Інгредієнти на 4 порції:
- 1 яйце;
- 125 мл молока;
- 30 мл олії насіння;
- 80 г борошна;
- 20 г гіркого какао;
- 30 г цукру;
- 4 г розпушувача;
- розтоплений шоколад.
У великій мисці збийте яйце з молоком і маслом. Потім додайте борошно, какао, цукор, розпушувач і перемішайте. Дайте тісту постояти 10 хвилин.
Налийте у форму трохи олії та промокніть папером, що вбирає. Нагрійте й обсмажте тісто з обох боків по одному ополонику приблизно по 1 хвилині. Як викладіть приготовані млинці один на одного в сервірувальній страві. Додайте трохи розтопленого шоколаду і смородини на шоколадні млинці та подавайте.
А до цих оладок чудово підійде яблучне варення з корицею та імбиром. Це варення ідеально підходить для тостів, а також для начинки пирогів і пиріжків.