Пряне й ароматне: рецепт яблучного варення з корицею та імбиром
Це варення ідеально підходить для тостів, а також для начинки пирогів і пиріжків.
Дуже смачне яблучне варення, або, найімовірніше, джем, оскільки він виходить однорідним за консистенцією, приготувати дуже просто.
Воно смачне, ніжне й ароматне. Яблучне варення ідеально підходить для начинки пирогів, а також для сніданку, якщо ви любите мазати тости джемом. Рецептом поділилися на сайті Misya.
Яблучне варення
Інгредієнти:
- 1,2 кг яблук;
- 350 г коричневого цукру;
- 1/2 лимона;
- імбир;
- кориця.
Яблука помийте, очистіть від шкірки та видаліть серцевину. Наріжте їх на дольки та покладіть у миску, збризнувши лимонним соком, щоб не темніли.
Покладіть яблука в каструлю і додайте коричневий цукор, свіжонатертий імбир і корицю. Перемішайте, готуйте на невеликому вогні. Приблизно через 30 хвилин, коли яблука розваряться, подрібніть їх занурювальним блендером.
Потім налийте чайну ложку варення на похиле блюдце і перевірте, наскільки воно густе: якщо не тече або тече дуже повільно — варення готове, інакше продовжуйте готувати до отримання потрібної консистенції.
Розкладіть варення по стерилізованих банках. Потім накрийте кришкою, переверніть банки догори дном і почекайте, поки варення повністю охолоне.
Зберігайте баночки з яблучним варенням у темному і прохолодному місці.
Якщо любите варення, спробуйте приготувати чудове ароматне варення з персиків із лавандою.