Розділи
Матеріали

Дуже смачна закуска: рецепт хрустких баклажанів із салямі та сиром

Дар'я Бережна
Фото: Скриншот | Хрусткі баклажани Пуластіелло

Цю страву готують у Неаполі і називають баклажани "Пуластіелло".

Баклажани можна приготувати сотнями різних способів, але якщо хочете спробувати щось новеньке, спробуйте приготувати їх в італійському, або, точніше, неаполітанському стилі.

Баклажани Пуластіелло — типова неаполітанська страва. Нарізані скибочками і злегка обсмажені баклажани фарширують сиром і салямі, яку можна замінити шинкою, як радять на кулінарному сайті Misya.

Рецепт дуже простий, але приготування цієї страви забирає час, тож це варто враховувати. Але результат вас вразить.

Баклажани Пуластіелло

Інгредієнти:

  • 3 середніх баклажани;
  • 250 г сиру проволоне (або сулугуні);
  • 100 г нарізаної салямі (або шинки);
  • оливкова олія;
  • рослинна олія;
  • борошно;
  • 2 яйця;
  • сіль.

Баклажани помийте та наріжте не надто тонкими скибочками. Нагрійте оливкову олію і, коли вона стане гарячою, обсмажте в ній баклажани.

Підніміть їх шумівкою і покладіть на поглинаючий папір, наприклад на паперові рушники.

На цьому етапі нафаршируйте баклажани скибочками сиру і салямі: покладіть скибочки і того, і іншого на скибочку баклажана, накрийте зверху іншою скибочкою.

Яйця збийте з сіллю і підготуйте борошно в зручній глибокій тарілці. Потім обваляйте фаршировані баклажани в борошні з обох боків, а потім у яйці.

Нагрійте рослинну олію і, коли вона буде достатньо гарячою, обсмажте в ній фаршировані баклажани. Як підрум'яняться, кладіть їх на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир. Баклажани Пуластіелло готові до подачі.

Якщо любите баклажани, спробуйте приготувати баклажани по-корейськи з оригінальною заправкою.