Розділи
Матеріали

Дуже смачний десерт до чаю: рецепт пишного яблучного пирога

Дар'я Бережна
Фото: Instagram milosc_od_kuchni | Яблучний пиріг

Настає сезон яблук і час готувати смачні пироги, аромат яких одразу повертає в дитинство.

Яблучний пиріг — десерт, який викликає спогади дитинства та поширює в оселі смачні аромати. Це нетлінна класика домашньої випічки.

М'якість яблук, тонкий аромат лимона та збалансована солодкість тіста зливаються воєдино, утворюючи м'який і смачний десерт. Рецептом поділилися на кулінарному сайті Ho voglia di dolce.

Яблучний пиріг ідеально підходить для сніданку, перекусу або солодкого завершення трапези. Це простий у приготуванні десерт, здатний підкорити всіх, від малого до дорослого. Його зручно готувати, тому що всі інгредієнти відміряються склянкою ємністю 125 мл. Використовуйте форму діаметром 24 см.

Яблучний пиріг

Інгредієнти:

  • 2,5 склянки борошна до країв;
  • 1 склянка цукрового піску;
  • 4 середні яйця;
  • 1 склянка молока;
  • 1 склянка соняшникової олії;
  • 16 г розпушувача;
  • 4 середні яблука, з них 3 для тіста й 1 для прикрашання;
  • пів чайної ложки солі.

Для ароматизації:

  • кориця або цедра апельсина чи лимона, ваніль та імбир.

У мисці збийте яйця з цукром, поки маса не збільшиться вдвічі.

Додайте олію та молоко й гарненько перемішайте. Додайте борошно та дріжджі. Знову перемішайте, потім додайте сіль. Також додайте ароматизатор на свій смак. Добре підійде будь-який із ароматів: кориця, яблука, цедра, імбир або ваніль.

Яблука очистіть, виріжте серцевинки та наріжте кубиками. Додайте в тісто й перемішайте від низу до верху.

Вилийте тісто з яблуками в змащену олією форму. Зверху прикрасьте нарізаними тонкими скибочками яблука для прикрашання.

Готуйте в заздалегідь розігрітій духовці за температури 180 градусів приблизно 1 годину.

Протестуйте зубочисткою: якщо вона повністю суха виходить із тіста, то пиріг готовий, інакше продовжуйте його пекти ще 5-10 хвилин.

Вийміть із духовки й дайте охолонути.

Його можна подавати теплим із кулькою морозива або дати йому повністю відпочити, і він стане ще м'якшим.

Також ви можете приготувати смачний горіховий пиріг.