Настає сезон яблук і час готувати смачні пироги, аромат яких одразу повертає в дитинство.
Яблучний пиріг — десерт, який викликає спогади дитинства та поширює в оселі смачні аромати. Це нетлінна класика домашньої випічки.
М'якість яблук, тонкий аромат лимона та збалансована солодкість тіста зливаються воєдино, утворюючи м'який і смачний десерт. Рецептом поділилися на кулінарному сайті Ho voglia di dolce.
Яблучний пиріг ідеально підходить для сніданку, перекусу або солодкого завершення трапези. Це простий у приготуванні десерт, здатний підкорити всіх, від малого до дорослого. Його зручно готувати, тому що всі інгредієнти відміряються склянкою ємністю 125 мл. Використовуйте форму діаметром 24 см.
Яблучний пиріг
Інгредієнти:
- 2,5 склянки борошна до країв;
- 1 склянка цукрового піску;
- 4 середні яйця;
- 1 склянка молока;
- 1 склянка соняшникової олії;
- 16 г розпушувача;
- 4 середні яблука, з них 3 для тіста й 1 для прикрашання;
- пів чайної ложки солі.
Для ароматизації:
- кориця або цедра апельсина чи лимона, ваніль та імбир.
У мисці збийте яйця з цукром, поки маса не збільшиться вдвічі.
Додайте олію та молоко й гарненько перемішайте. Додайте борошно та дріжджі. Знову перемішайте, потім додайте сіль. Також додайте ароматизатор на свій смак. Добре підійде будь-який із ароматів: кориця, яблука, цедра, імбир або ваніль.
Яблука очистіть, виріжте серцевинки та наріжте кубиками. Додайте в тісто й перемішайте від низу до верху.
Вилийте тісто з яблуками в змащену олією форму. Зверху прикрасьте нарізаними тонкими скибочками яблука для прикрашання.
Готуйте в заздалегідь розігрітій духовці за температури 180 градусів приблизно 1 годину.
Протестуйте зубочисткою: якщо вона повністю суха виходить із тіста, то пиріг готовий, інакше продовжуйте його пекти ще 5-10 хвилин.
Вийміть із духовки й дайте охолонути.
Його можна подавати теплим із кулькою морозива або дати йому повністю відпочити, і він стане ще м'якшим.
Також ви можете приготувати смачний горіховий пиріг.