Підтримайте нас

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ:

Дуже смачний десерт до чаю: рецепт пишного яблучного пирога

Яблучний пиріг, Яблучний пиріг рецепт, смачний яблучний пиріг
Яблучний пиріг | Фото: Instagram milosc_od_kuchni

Настає сезон яблук і час готувати смачні пироги, аромат яких одразу повертає в дитинство.

Яблучний пиріг — десерт, який викликає спогади дитинства та поширює в оселі смачні аромати. Це нетлінна класика домашньої випічки.

М'якість яблук, тонкий аромат лимона та збалансована солодкість тіста зливаються воєдино, утворюючи м'який і смачний десерт. Рецептом поділилися на кулінарному сайті Ho voglia di dolce.

Яблучний пиріг ідеально підходить для сніданку, перекусу або солодкого завершення трапези. Це простий у приготуванні десерт, здатний підкорити всіх, від малого до дорослого. Його зручно готувати, тому що всі інгредієнти відміряються склянкою ємністю 125 мл. Використовуйте форму діаметром 24 см.

Відео дня

Яблучний пиріг

Інгредієнти:

  • 2,5 склянки борошна до країв;
  • 1 склянка цукрового піску;
  • 4 середні яйця;
  • 1 склянка молока;
  • 1 склянка соняшникової олії;
  • 16 г розпушувача;
  • 4 середні яблука, з них 3 для тіста й 1 для прикрашання;
  • пів чайної ложки солі.

Для ароматизації:

  • кориця або цедра апельсина чи лимона, ваніль та імбир.

У мисці збийте яйця з цукром, поки маса не збільшиться вдвічі.

Додайте олію та молоко й гарненько перемішайте. Додайте борошно та дріжджі. Знову перемішайте, потім додайте сіль. Також додайте ароматизатор на свій смак. Добре підійде будь-який із ароматів: кориця, яблука, цедра, імбир або ваніль.

Яблука очистіть, виріжте серцевинки та наріжте кубиками. Додайте в тісто й перемішайте від низу до верху.

Вилийте тісто з яблуками в змащену олією форму. Зверху прикрасьте нарізаними тонкими скибочками яблука для прикрашання.

Готуйте в заздалегідь розігрітій духовці за температури 180 градусів приблизно 1 годину.

Протестуйте зубочисткою: якщо вона повністю суха виходить із тіста, то пиріг готовий, інакше продовжуйте його пекти ще 5-10 хвилин.

Вийміть із духовки й дайте охолонути.

Його можна подавати теплим із кулькою морозива або дати йому повністю відпочити, і він стане ще м'якшим.

Також ви можете приготувати смачний горіховий пиріг.