Розділи
Матеріали

Огірки "Блаженство": як приготувати смачну заготовку на зиму

Оксана Ханас
Фото: Домашня консервація

За бажання в банки з огірками можна додати цибулю та зелень.

Попри те, що за вікном уже осінь, сезон заготівель триває, і ще не пізно зібрати останній урожай із грядок і заховати його під кришечку, щоб узимку насолоджуватися смаколиками з банки. Пропонуємо вам приготувати огірки "Блаженство" за рецептом із блогу "Домашня консервація", які взимку буквально летітимуть зі столу, настільки смачними вони виходять.

Огірки "Блаженство"

Інгредієнти:

  • невеликі огірки — 4 кг;
  • цибуля (за бажання) — 3-4 шт.;
  • кріп, петрушка (за бажання) — по 0,5 пучка;
  • цукор — 0,5 склянки;
  • 6% оцет — 1 склянка;
  • рослинна олія — 1 склянка;
  • запашний мелений перець — 1 ч. л.;
  • тертий часник — 2 ст. л.;
  • суха гірчиця — 2 ст. л.;
  • сіль до смаку.

Спосіб приготування:

Огірки вимити, розрізати вздовж на вісім частин. Змішати оцет, олію, спеції. Покласти огірки в миску та залити маринадом. Дати настоятися години дві-три. У підготовлені простерилізовані банки укласти огірки, дрібно нарізану зелень, цибулю, залити маринадом і стерилізувати літрові банки 15 хвилин після закипання. Закатати їх кришками й укутати.

Раніше Фокус писав, як приготувати на зиму мариновані томати холодним способом.