Розділи
Матеріали

Чудова страва на вечерю: як приготувати куряче рагу з помідорами

Дар'я Бережна
Фото: 1000.menu | Куряче рагу з помідорами та перцем

Це куряче рагу, приготоване з різнокольоровими помідорами, тішить не тільки смаком — воно ще й має неймовірно ошатний вигляд.

Помідори та курка — це ідеальне поєднання. До того ж ця страва ще й виходить дуже смачною та дієтичною. Спробуйте приготувати курячу грудку з помідорами, адже ця страва майже не вимагає зусиль, і з нею впорається навіть кулінар-початківець. Рецептом поділилися на сайті Migusto.

Куряче рагу з помідорами

Інгредієнти:

  • 1 кг помідорів різного кольору;
  • одна червона цибулина;
  • 4 столові ложки рослинної олії;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 4 столові ложки білого сухого вина;
  • 2 столові ложки меду;
  • 4 курячі грудки;
  • часник.

Нагрійте духовку до 200 градусів. Помідори нарізаємо часточками, як і цибулю. Часник дрібно наріжте. Розподіліть овочі по деку. Змішайте половину олії з сіллю, невеликою кількістю перцю, вином і медом і залийте всі помідори. Додайте часник. Запікайте в духовці близько 30 хвилин.

Курячу грудку нарізаємо кубиками. Нагрійте олію, що залишилася, у сковороді з антипригарним покриттям. Потроху обсмажуйте курку протягом трьох хвилин, поки вони не зарум'яняться. Приправте курку сіллю, що залишилася, і невеликою кількістю перцю. Дістаньте форму для запікання з овочами з духовки. Підніміть температуру духовки до 220 градусів.

Розподіліть шматочки курки поверх помідорів і запікайте ще близько десяти хвилин. Дістаньте деко з духовки: куряче рагу з помідорами готове. Його можна подавати зі свіжим хлібом або з простим білими рисом.

Фокус розповідав, як зварити смачний і розсипчастий рис без особливих зусиль.