Найкраще такий рулет робити на ніч, щоб він добре настоявся.
Якщо у вас зранку є кілька зайвих хвилин, щоб приготувати не тільки сніданок, а й щось більш серйозне, рекомендуємо звернути увагу на рулет "Мімоза", способом приготування якого поділилися в блозі "Рецепти кожен день". Така страва стане чудовим перекусом протягом дня та урізноманітнить меню.
Рулет "Мімоза"
Інгредієнти:
- лаваш – 3 листи;
- майонез – 250 г;
- яйце – 3 шт;
- сир твердий – 150-200 г;
- морква – 1 шт;
- сайра – 1 банка;
- кріп, зелена цибуля – за смаком.
Спосіб приготування:
Моркву відварити в підсоленій воді. Яйця зварити круто. Остудити та почистити.
Листи лаваша розкласти на столі. На один на крупній тертці натерти моркву, розрівнявши її по всій поверхні. На другий — на дрібній тертці натерти сир, на третій — розім'яти виделкою сайру. Кожен лист лаваша зверху посипати рубаною цибулею і кропом.
Перший лист згорнути рулетом, потім покласти його на край другого і далі згорнути. Далі так само вчинити і з третім листом. Загорнути рулет до кінця, покласти в пакет і відправити в холодильник на кілька годин. Краще такий рулет робити зранку на вечір, або ж готувати його ввечері, щоб до ранку він добре просочився. Під час подачі порізати на порційні шматочки.
Раніше Фокус писав, як приготувати рулет із лаваша з куркою і сиром.