Солодку ковбасу, або солодку салямі, вигадали у Швейцарії, а тепер готують по всьому світу.
Рецепт солодкої ковбаси, солодкої салямі, або шоколадної салямі, народився у Швейцарії в період після Першої світової війни як стратегія боротьби з відходами. У хід йшло какао-масло, що залишилося від приготування темного або молочного шоколаду, а також сухе молоко, яке використовували під час війни для харчування дітей.
Зазвичай солодку ковбасу готують із порошком какао, але є рецепт і з білим шоколадом. Традиційно, її готують на Сицилії, як великодні ласощі.
У цьому варіанті додаються сушені фрукти, які створюють приємний кисло-солодкий контраст. Цей рецепт неймовірно простий, тож цілком можна залучити до готування дітей. Рецептом поділилися на сайті Sonia Peronaci.
Солодка ковбаса
Інгредієнти:
- печиво — 200 г;
- вершкове масло — 100 г;
- цукрова пудра — 80 г;
- білий шоколад — 250 г;
- два яйця;
- сушені фрукти, наприклад вишня, або журавлина — 50 г.
У чаші міксера з насадкою-вінчиком збийте вершкове масло кімнатної температури з цукровою пудрою. Коли у вас вийде вершкова суміш, продовжуючи збивати, додайте пастеризовані яйця і білий шоколад, розтоплений на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Потім перекладіть усе в миску, додайте також грубо подрібнене вручну печиво і сушені червоні фрукти та перемішайте, щоб вони рівномірно змішалися з іншою частиною тіста.
Візьміть досить довгий аркуш паперу для випічки, переверніть на нього тісто й акуратно розкачайте до отримання циліндричної форми однакової товщини.
Потім загорніть його як велику цукерку у фантик, зверху обгорніть харчовою плівкою і залиште застигати в холодильнику щонайменше на годину, намагаючись (за 30 хвилин) повернути йому циліндричну форму, знову розкачавши його на робочій поверхні.
Ваша "салямі" з білого шоколаду готова.
Якщо ви розтоплюєте білий шоколад у мікрохвильовій печі, встановіть потужність на 600 Вт і продовжуйте з інтервалом в одну хвилину, помішуючи між кожною партією.
Не використовуйте свіжі червоні фрукти замість зневоднених: вони виділять у тісто занадто багато соку, зіпсувавши консистенцію десерту.
Замість червоних фруктів можна також використовувати цукати, наприклад, цедру апельсина або лимона, але будьте обережні і не перестарайтеся, щоб не зробити все занадто солодким. Хорошу альтернативу представляють горіхи, наприклад, фундук, фісташки та мигдаль.
Також ви можете приготувати ніжний торт із чарівним кремом. Крему в ньому дуже багато.