Розділи
Матеріали

Шведські курячі тефтелі: простий рецепт поживної страви на вечерю

Оксана Ханас
Фото: Скриншот

Найкраще такі тефтелі подавати з картопляним пюре.

Не знаєте, що швидко приготувати на вечерю, щоб було смачно та поживно? Тоді радимо зробити шведські курячі тефтелі. Це чудова добавка до будь-якого гарніру, яка моментально буде з'їдена. Як її приготувати, розповіли в кулінарному блозі "Збірник рецептів".

Шведські курячі тефтелі

Інгредієнти:

Для тефтелей:

  • курячий фарш — 500 г;
  • сіль м 0,5 ч. л.;
  • гірчиця — 1 ч. л.;
  • чорний перець — дрібка;
  • оливкова олія — 1 ч. л.

Для соусу:

  • цибулина — 1 шт.;
  • вода — 100 мл;
  • кукурудзяний крохмаль — 2 ч. л.;
  • вершки (10%) — 250 мл;
  • соєвий соус — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Курячий фарш, сіль, гірчицю та чорний перець змішати в глибокій мисці, сформувати кульки середніх розмірів і обсмажити на сковорідці на оливковій олії з обох боків до золотистої скоринки. Це займе близько 10 хвилин.

Потім туди ж, у сковорідку, додати дрібно порізану цибулю, обсмажити ще кілька хвилин.

Усі інгредієнти для соусу змішати в окремому посуді. Влити соус у сковорідку й дати загуснути кілька хвилин під кришкою.

Така страва найсмачніша з картопляним пюре, проте сміливо можна готувати й інші гарніри.

Раніше Фокус писав, як приготувати фрикадельки в сметанному соусі.