Розділи
Матеріали

Неймовірно ароматно та смачно: рецепт хашлами з м'ясом

Дар'я Бережна
Фото: Скриншот | Хашлама

Якщо ви любите м’ясні страви, то вам точно сподобається ця страва.

Хашламу готують з яловичини, баранини, або телятини. Готують цю ситну м'ясну страву В Арменії та Грузії, особливо у регіоні Кахеті.

У хашламі багато м'яса та овочів і готується вона неймовірно просто. А приправи додають пряного смаку. Тут ви маєте орієнтуватись на власний розсуд, які ароматні трави додати з того набору, що ми пропонуємо. Адже якась приправа може бути вам і не до смаку. Рецептом поділилась кулінарна блогерка, яка пише під ніком lanas_diet.

Хашлама

Інгредієнти:

  • яловичина — 1 кг;
  • картопля — 67 шт.;
  • болгарський перець — 4 шт.;
  • помідори — 6 шт (600 г);
  • часник — 7–8 зубчиків;
  • цибуля — 475 г;
  • коріандр;
  • зіра;
  • паприка;
  • кінза;
  • петрушка
  • гострий перець
  • чорний перець горошок
  • пара горошин духмяного, сіль.

Мʼясо ріжемо шматками і обвалюємо у мелених спеціях. Картоплю чистимо та ріжемо дольками, помідори можна очистити від шкірки, але можна цього і не робити, їх теж ріжемо на чотири частини, перець ріжемо квадратиками, цибулю чистимо та ріжемо півкільцями.

Викладаємо в каструлю: прошарок цибулі, мʼясо, знову цибулю, порізаний часник, перець, картоплю, помідори, знову повторюємо починаючи з мʼяса.

Краще використовувати таку каструлю, або казанок, які можна поставити під кришкою у духовку. Адже хашлама готується саме у духовці.

Накриваємо кришкою і запікаємо в розігрітій до 160 градусів духовці 2,5 години.

Води додавати не треба, кришку весь цей час не відкриваємо. Хашлама готова, коли готове м'ясо.

Якщо з духовкою все ж не вийде, то готуйте хашламу 120–150 хвилин на маленькому вогні на плиті. Кришку не відкриваємо, щоб всі аромати лишились в середині.

Якщо любите страви з м'яса, спробуйте приготувати смачну курку, запечену з паприкою.