Якщо ви любите м’ясні страви, то вам точно сподобається ця страва.
Хашламу готують з яловичини, баранини, або телятини. Готують цю ситну м'ясну страву В Арменії та Грузії, особливо у регіоні Кахеті.
У хашламі багато м'яса та овочів і готується вона неймовірно просто. А приправи додають пряного смаку. Тут ви маєте орієнтуватись на власний розсуд, які ароматні трави додати з того набору, що ми пропонуємо. Адже якась приправа може бути вам і не до смаку. Рецептом поділилась кулінарна блогерка, яка пише під ніком lanas_diet.
Хашлама
Інгредієнти:
- яловичина — 1 кг;
- картопля — 67 шт.;
- болгарський перець — 4 шт.;
- помідори — 6 шт (600 г);
- часник — 7–8 зубчиків;
- цибуля — 475 г;
- коріандр;
- зіра;
- паприка;
- кінза;
- петрушка
- гострий перець
- чорний перець горошок
- пара горошин духмяного, сіль.
Мʼясо ріжемо шматками і обвалюємо у мелених спеціях. Картоплю чистимо та ріжемо дольками, помідори можна очистити від шкірки, але можна цього і не робити, їх теж ріжемо на чотири частини, перець ріжемо квадратиками, цибулю чистимо та ріжемо півкільцями.
Викладаємо в каструлю: прошарок цибулі, мʼясо, знову цибулю, порізаний часник, перець, картоплю, помідори, знову повторюємо починаючи з мʼяса.
Краще використовувати таку каструлю, або казанок, які можна поставити під кришкою у духовку. Адже хашлама готується саме у духовці.
Накриваємо кришкою і запікаємо в розігрітій до 160 градусів духовці 2,5 години.
Води додавати не треба, кришку весь цей час не відкриваємо. Хашлама готова, коли готове м'ясо.
Якщо з духовкою все ж не вийде, то готуйте хашламу 120–150 хвилин на маленькому вогні на плиті. Кришку не відкриваємо, щоб всі аромати лишились в середині.
Якщо любите страви з м'яса, спробуйте приготувати смачну курку, запечену з паприкою.