Це один із найпопулярніших сезонних гарнірів в Італії, який люблять за смак і простоту приготування.
Капуста, часник, трохи томатної пасти і, звісно, італійської пристрасті в приготуванні — і ось ваш ідеальний гарнір для м'яса або сиру готовий, стверджує сайт Cucchiaio.
Сицилійці по всьому острову готують капусту за цим рецептом і навіть використовують замість звичайної цвітну капусту. Готують страву на повільному вогні в закритій каструлі: у такий спосіб капуста стає м'якою і смачною завдяки власному соку без додавання будь-якої іншої рідини.
Тушкована капуста по-сицилійськи
Інгредієнти:
- 1 качан капусти;
- 3 столові ложки томатної пасти;
- оливкова олія;
- 1 зубчик часнику;
- 1 столова ложка сухого білого вина;
- дрібна сіль за смаком.
Щоб приготувати тушковану капусту по-сицилійськи, почніть з очищення серцевини та зовнішнього листя капусти, якщо воно пошкоджене або зів'яле. Потім приступайте до нарізання його тонкими смужками. Потім обсмажте часник на оливковій олії.
Додайте капусту в каструлю і деглазуруйте білим вином. Потім дайте йому випаруватися, поки запах алкоголю не зникне. Дайте капусті злегка пропаритися протягом 10 хвилин. Продовжуйте, додаючи сіль і томатну пасту.
Ретельно перемішайте всі інгредієнти, накрийте кришкою і готуйте на слабкому вогні 30–40 хвилин. Ось і все, ваша капуста по-сицилійськи готова. Buon appetito.
А на сніданок Фокус радить вам приготувати омлет із запеченої картоплі — це проста і смачна друга страва, яка також ідеально підходить як закуска.