Щоб торт був ще ніжнішим, залиште його на ніч у холодильнику, щоб він добре просочився.
Вихідні — саме час для смачної випічки. Це можуть бути пироги, пиріжки, печиво. Ми ж пропонуємо спробувати торт за рецептом блогерки Оксани. Це поєднання ніжного бісквіта та пишного крему, який на виході дає неймовірне поєднання смаків.
Торт із йогуртовим кремом
Інгредієнти:
Для бісквіта:
- цукрова пудра – 160 г;
- щіпка солі;
- борошно – близько 170 г;
- розпушувач – 1/2 ч. л;
- рослинна олія – 30 г;
- лимонний сік – 2 ст. л.
Для крему:
- йогурт – 350 гр;
- яйця – 2 шт;
- цукор – 2 ст. л. (або за смаком);
- крохмаль – 30 гр;
- вершки (33%) – 200 мл.
Спосіб приготування:
У глибокому посуді збити до пишної білої маси яйця з цукром і дрібкою солі. В окремій чаші змішати рослинну олію і лимонний сік, додати столову ложку яєчної маси і перемішати, а потім акуратно ввести всю суміш до яєць.
Борошно просіяти з розпушувачем і перемішати акуратно лопаткою знизу вгору.
Готове тісто перекласти у форму і відправити в заздалегідь розігріту до 170 градусів духовку на 35-40 хвилин. Готовність бісквіта перевірити дерев'яною шпажкою. Якщо при протиканні бісквіта паличка суха, значить, він готовий.
Готовий бісквіт замотати харчовою плівкою, щоб він стабілізувався і не кришився при розрізанні.
Тим часом готуємо крем. Яйця збити з цукром і крохмалем до повного розчинення цукру, додати будь-який фруктовий йогурт і поставити на плиту, уварити до загустіння на середньому вогні, постійно помішуючи.
Накрити крем плівкою і дати йому охолонути, після чого додати в холодний крем охолоджені вершки і знову все збити.
Бісквіт розрізати на коржі, змастити просоченням і перемазати кремом. Кремом, що залишився, змастити верх і боки торта, прикрасити на свій смак. Відправити готовий торт на просочення в холодильник щонайменше на кілька годин, а ще краще — на всю ніч.
Раніше Фокус писав, як приготувати ідеальний бісквіт.