Розділи
Матеріали

Рогалики зі згущеним молоком: рецепт смачної випічки до чаю та кави

Оксана Ханас
Фото: t.me/topretsept

Готові рогалики мають бути злегка рум'яні, але не перепечені.

У похмуру та дощову погоду найкращий спосіб підняти собі та оточуючим настрій — приготувати щось смачне. А що може бути більш апетитним і затишним, ніж випічка? Пропонуємо спробувати рецепт рогаликів зі згущеним молоком за рецептом із блогу "Рецепти кожен день", які скрасять будь-який сірий день та ідеально підійдуть до чаю або кави.

Рогалики зі згущеним молоком

Інгредієнти:

  • яйце — 1 шт;
  • цукор — 20 гр;
  • сіль — щіпка;
  • сметана — 100 гр;
  • екстракт ванілі — за смаком;
  • ванільний цукор — 8 гр;
  • олія соняшникова — 50 гр;
  • борошно — 250 гр;
  • варене згущене молоко — 150 гр;
  • розпушувач — 5 гр.

Спосіб приготування:

У глибокій мисці змішати яйце, ложку цукру, трохи солі, сметану, ванільний цукор, рослинну олію без запаху і все добре перемішати. У кілька заходів додати борошно і розпушувач. Замісити м'яке тісто, яке не липне до рук.

Розділити тісто на дві частини, розкачати пласт завтовшки три міліметри і розділити на вісім частин. На кожну частину покласти приблизно чайну ложку згущеного молока і закрутити рогалик від широкого краю до вузького.

Викласти рогалики на деко, застелене пергаментом, і відправити в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20-25 хвилин. Рогалики мають бути злегка рум'яні.

Раніше Фокус писав, як приготувати банановий торт до чаю .