Смачна страва виходить завдяки маринаду.
Курку в апельсиновому маринаді можна подавати з картоплею, або рисом, або просто зі свіжим хлібом.
Маринад робить куряче м'ясо м'яким і ароматним, а потім перетворюється на смачний соус. Можна використовувати в цій страві розібрану курку, тільки стегенця, ніжки, або крильця. Рецептом поділилися на сайті Madame Vorger.
Курка в апельсиновому соусі
Інгредієнти:
- 6 курячих стегенець;
- 3 зубчики часнику;
- 1 ч. л. діжонської гірчиці;
- 2 ч. л. рідкого меду;
- 3-4 ст. л. соєвого соусу;
- сік і цедра одного апельсина;
- оливкова олія.
Усі інгредієнти для маринаду змішайте в мисці. Курку покладіть у маринад і добре перемішайте, щоб маринад покрив усе м'ясо.
Маринуйте в холодильнику хоча б кілька годин, але краще залишити на всю ніч. Розігрійте духовку до 200 градусів. Курку викладіть у форму для запікання і полийте маринадом. Запікайте спочатку 20 хвилин, потім переверніть і запікайте ще 20 хвилин.
Орієнтуйтеся за кольором — птиця має добре підрум'янитися, але всередині залишитися соковитою. Перед подачею курку можна посипати свіжою зеленню.
Подавайте курку з тим гарніром, якому ви надаєте перевагу, і поливайте соусом перед подачею.
Особливо добре така курка поєднується з картопляним пюре. Як його приготувати, Фокус розповідав раніше.