Пиріг виходить схожий на чизкейк, тільки для нього потрібен сир, який простіше купити, ніж рікотту.
Якщо ви любите чизкейки та випічку із сирною начинкою, то спробуйте цей надзвичайно смачний шоколадно-сирний пиріг.
Рецептом поділилась відома кулінарна блогерка Олена Кудрявцева, яка пише під ніком maslom_wgoru.
Блогерка навіть поділилась смішною історією, як колись намагалась із сестрою приготувати карамель, але зіпсувала миску і закопала її у садочку, щоб її не сварила бабуся. Пиріг вийшов смачним, тож нічого закопувати не довелось.
Шоколадно-сирний пиріг
Для начинки:
- 400 г кисломолочного сиру (5% або 9%);
- 3 яйця;
- 200 г сметани;
- 125 г цукру (можна менше, наприклад, додавала 80 г);
- ванільний цукор;
- 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю.
Для шоколадного тіста:
- 250 г борошна;
- 125 г вершкового масла 82%;
- 100 г цукру;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 50 г какао.
Для тіста змішайте всі сухі інгредієнти, потім натріть на тертці холодне вершкове масло и перетріть все руками в крихту.
Змастіть форму олією, викладіть 2/3 утвореної крихти, сформуйте бортики. Для начинки змішайте все інгредієнти блендером. Вилийте начинку у форму на викладену шоколадну крихту.
Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 180 градусів приблизно 40 хвилин. Дістаньте з форми, нарізайте на порції та подавайте до столу.
Якщо любите подібні десерти, то спробуйте приготувати торт "Сюзанна", класику італійської кухні.