Приготуйте начинку заздалегідь, за 24 години та охолодіть. Випікайте зібраний пиріг ще 10 хвилин або близько того, поки він не стане досить гарячим.
Англійський пиріг із куркою — це неймовірно смачна страва для осінніх обідів, коли за вікном прохолодно, і хочеться зігрітися. Ароматна начинка накривається листковим тістом, або, як у цьому рецепті, тістом філо, і запікається в духовці. А також у такі англійські пироги кладуть безліч овочів, які приємно доповнюють м'ясо.
Рецептом поділилися на сайті Sainsbury Magazine.
Англійський пиріг із куркою та хрустким тістом
Інгредієнти:
- 1 столова ложка оливкової олії плюс 5 чайних ложок для філе;
- 640 г філе курячих стегон без шкіри;
- 5 великих аркушів тіста філо;
- 400 г цибулі-порею, промити і нарізати товстими скибочками;
- 300 мл курячого бульйону (для приготування знадобиться ½ бульйонного кубика);
- 100 мл сидру або білого вина;
- 25 г кукурудзяного борошна;
- 150 г сметани;
- 100 г копченої шинки;
- 150 г замороженого горошку;
- 1 столова ложка нарізаного естрагону (або чебрецю);
- 1 чайна ложка маку або кунжуту.
Нагрійте 1 столову ложку олії в глибокому жаростійкому сотейнику. Наріжте курку шматками завтовшки 2 см, приправте і обсмажте двома партіями на сильному вогні, а після готовності викладіть на тарілку. Тепер дістаньте пачку філо з холодильника, щоб із нею було легше працювати.
Перемішайте цибулю-порей з жиром, що залишився на пательні, додавши трохи приправ і близько 50 мл бульйону. Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і готуйте 3 хвилини, поки цибуля-порей не почне розм'якшуватися.
Знову збільште вогонь, поверніть курку і весь сік у каструлю, потім влийте сидр або вино і швидко кип'ятіть близько 2 хвилин, щоб випалити спирт, потім додайте решту бульйону. Змішайте кукурудзяне борошно з невеликою кількістю холодної води, потім додайте в каструлю і варіть до загустіння. Зніміть з вогню, додайте сметану, шинку, горох і зелень, приправте за смаком. Якщо ваша сковорода не призначена для духовки, перекладіть суміш у форму для пирога. Розігрійте духовку до 190°С.
Розгорніть листи філо. Змастіть кожен лист ½ чайної ложки олії на половину тіста, потім складіть і змастіть зверху ½ чайної ложки олії. Покладіть на верхню частину форми, дозволяючи листам перекриватися і злегка звисати з країв. Загніть тісто назад усередину форми. Посипте зверху маком, або кунжутом.
Поставте в духовку і випікайте близько 30 хвилин, поки тісто не стане хрустким, золотистим і не почне пузиритися. Перед подачею дайте пирогу постояти 5-10 хвилин.
Також ви можете приготувати смачну запіканку з капусти.