Розділи
Матеріали

Найпростіший рецепт: як приготувати торт "Наполеон"

Дар'я Бережна
Фото: Getty | Торт "Наполеон"

Торт "Наполеон" — це випічка, яку готують за найрізноманітнішими рецептами. І це один із найпростіших.

Торт "Наполеон", як вважається, придумали кондитери 1912 року, коли відзначали сторіччя перемоги над Наполеоном. Торт нарізали трикутниками, які нагадували знаменитий капелюх полководця. Але за іншою легендою торт придумали набагато раніше, і це перероблений рецепт французького десерту мільфей.

Але торт "Наполеон" став популярним і тепер його готують за різними рецептами і з різним кремом. Головне, що тонкі коржі перемащуються смачною начинкою. Цей рецепт дуже простий і приготувати його зможе навіть кондитер-початківець. Фокус розповість як.

Торт "Наполеон"

Інгредієнти:

  • борошно — 500 г;
  • молоко — 260 мл;
  • 1 яйце;
  • вершкове масло — 190 г;
  • сіль — 3 г;
  • цукор — 50 г;
  • оцет 6% — 10 мл.

Для крему:

  • молоко — 300 мл;
  • 1 яйце;
  • борошно — 30 г;
  • вершкове масло — 200 г;
  • цукор — 180 г;
  • ванільний цукор — 10 г.

Спочатку приготуйте тісто для коржів. У глибокій мисці з'єднайте цукор, сіль, оцет і яйце, перемішайте. Влийте молоко і збийте вінчиком до отримання однорідної маси.

Вершкове масло розтопіть і остудіть. Влийте в тісто і знову все збийте. Просійте борошно і додавайте в тісто невеликими порціями, щоразу добре перемішуйте.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Розділіть тісто на вісім частин і кожну розкачайте в тонкий пласт. Наколіть коржі виделкою, щоб вони не здувалися. Викладіть на деко, вистелене пергаментом, і випікайте 4-5 хвилин. Те ж саме зробіть з іншими коржами.

А потім приготуйте заварний крем. З'єднайте цукор і ванільний цукор із борошном, додайте яйце і перемішайте. Влийте молоко і ще раз усе ретельно перемішайте.

Крем перелийте в сотейник, поставте на невеликий вогонь і доведіть до кипіння. Варіть крем близько 6-8 хвилин, постійно помішуючи. Потім зніміть із вогню й остудіть. Збийте розм'якшене вершкове масло за допомогою міксера. Невеликими порціями додавайте заварний крем, щоразу добре перемішуючи.

Розкришіть один корж для прикраси. Решту перемажте кремом і зберіть торт. Останній корж поки не змащуйте кремом. Приберіть торт у холодильник на кілька годин, щоб він застиг і просочився. Потім верх і боки торта обмажте кремом і посипте крихтою.

Також тісто для "Наполеона" можна замішати на крижаній воді.

Якщо вам подобається торт "Наполеон", то ви можете приготувати також його "ліниву" версію.