М'ясний рулет — друга страва, що ідеально підходить для сімейного обіду.
Запечений м'ясний рулет — це класична страва європейської кухні. Його готують із м'ясного фаршу з різними добавками та приправами. Після приготування м'ясний рулет подають скибочками, у гарячому або холодному вигляді за бажанням, його можна приготувати заздалегідь і з задоволенням насолоджуватися навіть наступного дня. Словом, це ідеальна святкова страва, яку цілком можна приготувати на Новий рік або Різдво.
Рецептом поділилися на сайті Cucchiaio.
Запечений м'ясний рулет
Інгредієнти:
- 450 г змішаного фаршу (свинина та яловичина);
- 150 г печериць;
- 12 скибочок копченого бекону;
- 1 цибулина;
- 3 столові ложки тертого пармезану;
- 2 столові ложки панірувальних сухарів;
- 1 зубчик часнику;
- 1 яйце;
- оливкова олія;
- 1 шматочок вершкового масла, сіль, перець, мускатний горіх.
Щоб приготувати запечений м'ясний рулет, почніть із того, що наріжте цибулю (ліпше брати цибулю-шалот) подрібніше й обсмажте її на сковорідці разом із оливковою олією, вершковим маслом і подрібненим зубчиком часнику. Додайте нарізані невеликими шматочками гриби й обсмажте їх теж. Приправте сіллю та перцем і готуйте. Дайте охолонути й відставте вбік.
Додайте до фаршу пармезан, панірувальні сухарі, гриби та яйце.
Приправте сіллю, перцем і мускатним горіхом, потім перемішайте все до отримання однорідної суміші. Перекладіть м'ясо на аркуш паперу для випічки та сформуйте циліндр, добре притискаючи, щоб фарш ущільнився.
Оберніть м'ясний рулет скибочками бекону та перекладіть його в прямокутну форму для торта, застелену папером для випічки. Готуйте в розігрітій до 200° духовці 20 хвилин, накривши алюмінієвою фольгою. Після закінчення цього часу зніміть кришку та готуйте ще 35-40 хвилин.
Дістаньте м'ясний рулет із духовки, наріжте його скибочками та подавайте з гарніром із овочів на ваш вибір, наприклад, печеної картоплі або глазурованої цибулі.
Також ви можете приготувати смачний картопляний рулет із фаршем.