Підтримайте нас

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ:

Картопляний рулет-запіканка з фаршем: рецепт ситної страви на обід

картопляний рулет-запіканка, кулінарні рецепти
Фото: kristina_ne_pp/instagram

Кількість інгредієнтів для рулету можна збільшувати або зменшувати залежно від того, на скільки осіб ви готуєте страву.

Картопля та м'ясо — найкраще поєднання для страви на обід, а якщо це приготовлено у формі рулету, то таке частування можна поставити і на святковий стіл. Як приготувати запіканку-рулет із картоплею та фаршем, розповіла та показала кулінарна блогерка Крістіна.

Запіканка-рулет із картоплею та фаршем

Інгредієнти:

  • фарш — 450 г;
  • картопля велика — 3 шт;
  • цибуля — 1/2 шт;
  • соус болоньєзе (будь-який томатний) — 3-4 ст. л;
  • сир — 150 г;
  • рослинна олія — для смаження;
  • сіль, перець, паприка, сушений часник;
  • майонез або сметана — за бажанням;
  • зелень.

Спосіб приготування:

Картоплю помити, почистити, нарізати тонкими слайсами, приправити спеціями та олією.

Посипати деко сиром, зверху викласти картоплю з напуском, потім знову сир, який слугує для склеювання картоплі, і відправити в попередньо розігріту до 200 градусів на 20 хвилин.

Відео дня

На рослинній олії обсмажити цибулю, додати фарш, спеції, томатний соус. Випарити зайву вологу на сильному вогні. Сир, що залишився, можна додати у фарш.

Дістати картоплю з духовки, перевернути, викласти фарш. За бажання можна додати трохи сметани і скрутити в рулет.

Раніше Фокус писав, як приготувати картопляні котлети з сиром.