Щоб салат просочився, краще відправити його на кілька годин у холодильник перед подачею на стіл.
Салатів із горіхами безліч. Горіхи пекан чудово поєднуються як із фруктами, так і з овочами. До складу цього салату входять буряк і морква, які багаті вітамінами та мікроелементами. Цією корисною та оригінальною стравою ви зможете здивувати друзів і близьких. Рецептом поділилася Клер Брукман, пише Taste.
Інгредієнти
Складові салату:
- 4 великі моркви;
- 4 буряки (по 300 г кожен), вимиті й очищені;
- 1/4 склянки горіхів пекан, грубо нарізаних;
- 2 столові ложки родзинок
- 2 склянки свіжого листя плосколистої петрушки
Заправка з фенхеля:
- 1 1/2 чайної ложки насіння фенхеля;
- 2 чайні ложки діжонської гірчиці;
- 1/4 склянки яблучного оцту;
- 1 1/2 столової ложки оливкової олії першого віджиму.
Приготування
Крок 1. Обсмажте горіхи на сухій сковороді до коричневого кольору, постійно перемішуючи.
Крок 2. Приготуйте заправку з фенхеля: помістіть насіння фенхеля в ступку. Розітріть товкачем до подрібнення. Збийте в невеликій мисці гірчицю, подрібнене насіння фенхеля, оцет і олію. Приправте сіллю та перцем.
Крок 3. Використовуючи насадку-тертку кухонного комбайна, натріть моркву на крупній тертці або наріжте соломкою. Перекладіть у миску. Натріть буряк, помістивши в окрему миску.
Крок 4. Додайте до моркви горіхи пекан, родзинки та петрушку все перемішайте. Додайте буряк, полийте заправкою і знову все акуратно перемішайте.
Раніше Фокус публікував рецепт салату з маринованим буряком. У зимовий період можна використовувати в їжу маринований буряк. Він багатий на поживні речовини.