Розділи
Матеріали

Здорове харчування: салат із моркви, буряка з родзинками та горіхами пекан

Тетяна Ковальчук
Фото: Taste | Вітамінний салат із буряка та моркви

Щоб салат просочився, краще відправити його на кілька годин у холодильник перед подачею на стіл.

Салатів із горіхами безліч. Горіхи пекан чудово поєднуються як із фруктами, так і з овочами. До складу цього салату входять буряк і морква, які багаті вітамінами та мікроелементами. Цією корисною та оригінальною стравою ви зможете здивувати друзів і близьких. Рецептом поділилася Клер Брукман, пише Taste.

Інгредієнти

Складові салату:

  • 4 великі моркви;
  • 4 буряки (по 300 г кожен), вимиті й очищені;
  • 1/4 склянки горіхів пекан, грубо нарізаних;
  • 2 столові ложки родзинок
  • 2 склянки свіжого листя плосколистої петрушки

Заправка з фенхеля:

  • 1 1/2 чайної ложки насіння фенхеля;
  • 2 чайні ложки діжонської гірчиці;
  • 1/4 склянки яблучного оцту;
  • 1 1/2 столової ложки оливкової олії першого віджиму.

Приготування

Крок 1. Обсмажте горіхи на сухій сковороді до коричневого кольору, постійно перемішуючи.

Крок 2. Приготуйте заправку з фенхеля: помістіть насіння фенхеля в ступку. Розітріть товкачем до подрібнення. Збийте в невеликій мисці гірчицю, подрібнене насіння фенхеля, оцет і олію. Приправте сіллю та перцем.

Крок 3. Використовуючи насадку-тертку кухонного комбайна, натріть моркву на крупній тертці або наріжте соломкою. Перекладіть у миску. Натріть буряк, помістивши в окрему миску.

Крок 4. Додайте до моркви горіхи пекан, родзинки та петрушку все перемішайте. Додайте буряк, полийте заправкою і знову все акуратно перемішайте.

Раніше Фокус публікував рецепт салату з маринованим буряком. У зимовий період можна використовувати в їжу маринований буряк. Він багатий на поживні речовини.