Річкова риба — смачний і корисний продукт. Але необхідність її чистити часом утримує від бажання готувати рибу. Розповімо простий спосіб, як почистити річкову рибу від луски за одну хвилину.
Щоб приготувати ніжні рибні котлети, посмажити або нафарширувати рибу, потрібно спершу її очистити. Завдяки запропонованому виданням Оdinfakt лайфхаку, вам не знадобиться ніж або будь-які інші інструменти, а риба буде готова до кулінарної обробки вже через кілька хвилин.
Як швидко почистити рибу від луски
Щоб швидко зняти луску з річкової риби, потрібно виконати такі дії:
- Поставте на вогонь велику каструлю з водою і доведіть її до кипіння.
- Покладіть рибу в мийку і не забудьте закрити злив у каналізацію спеціальною решіткою, щоб він не забився від рибної луски.
- Облийте за допомогою ковша повністю всю рибину крутим окропом. Нетривала термічна обробка ніяк не вплине на смак риби, а ось луска від неї відстане моментально.
- Зніміть відсталу луску з риби просто руками — після обробки окропом це робиться дуже легко без будь-яких інструментів.
- Промийте рибину під проточною водою, змивши залишки луски в мийку. Зберіть луску і викиньте її у відро для сміття.
Якщо з якихось причин ви не можете нагріти воду, наприклад на рибалці, можна просто замочити її в холодній воді на 15 — 20 хвилин. Хоч це і не настільки ефективний метод, як у випадку з окропом, але все одно так почистити рибу буде значно легше.
Щоб швидко позбутися рибного запаху, який залишився на руках і посуді, протріть їх соком лимона або оцтом. Також можна обробити їх господарським милом.
Нагадаємо, як швидко розморозити м'ясо і не зіпсувати продукт. Як стверджують кулінари, смак готової страви багато в чому залежить від того, чи правильно було розморожено м'ясо. Існує кілька способів, які дають змогу прискорити процес розморожування і при цьому зберегти смакові якості м'яса.
Раніше Фокус писав, як надовго зберегти лимон свіжим. Запліснявілий лимон їсти не можна, але можна зберегти його свіжим на довгий час за допомогою одного простого способу.