Смачно з рисом: як приготувати котлети з тріски та фети

Котлети з білої риби, котлети, рибні котлети
Фото: Getty Images | Котлети з білої риби

Котлети можна готувати, як із м'яса, так і з риби.

Якщо любите котлети, то спробуйте приготувати їх не з м'яса, а з риби. Найкраще підійде біла риба, наприклад, тріска. Можна взяти готовий фарш або зробити його самостійно. Рецептом смачних рибних котлет поділилася кулінарна блогерка Олена Ольшевська, яка пише під ніком cookandshare.

Котлети з білої риби

Інгредієнти:

  • рибний фарш — 500 г;
  • фета (або кисломолочний сир) — 150 г;
  • 1 яйце;
  • сухарі — 3 ст. л.;
  • вода — 0,5 склянки;
  • цибуля;
  • зубчик часнику;
  • сік лимону — 1 ст. л.;
  • маленький пучок кропу;
  • олія для смаження.

Якщо у вас філе риби, то перемеліть його на фарш у блендері або пропустіть через м'ясорубку. В автора рецепта була тріска, але підійде будь-яка біла риба.

Додайте фету, яйце, сіль, поперчіть і ретельно перемішайте. Натріть на тертці цибулю та часник. Сухарі для панірування замочіть у воді.

Додайте дрібно порізаний кріп і все інше у фарш, відправте у холодильник на 30 хвилин, щоб котлети легше ліпилися.

Формуйте продовгуваті котлетки й обвалюйте в сухарях.

Розігрійте сковорідку та швидко обсмажуйте котлети в невеликій кількості олії. Подавайте котлети із соусом з йогурту і трав.

Ідеально такі котлети смакують із рисом або картопляним пюре.

Також ви можете приготувати смачну рибну намазку на бутерброди.