Розділи
Матеріали

Смачний перекус: як приготувати шаурму з куркою та соусом цезар

Дар'я Бережна
Фото: Гастроном | Шаурма з куркою та соусом цезар

Шаурму можна купити, а можна приготувати самотужки і так вона вийде набагато смачнішою.

Всі люблять іноді перекусити шаурмою, але її зовсім не обов'язково купувати, хоч це і відома вулична їжа. Шаурму можна приготувати вдома, навіть смачний соус цезар до неї. Рецептом цього смачного перекусу поділилась кулінарна блогерка mashka_salei.

Шаурма з куркою та соусом цезар

Інгредієнти:

  • лаваш.

Для соусу:

  • 1 сире яйце (яйце перед використанням обов'язково помити з содою);
  • олія 100 мл;
  • гірчиця 1 ч. л.;
  • часник 1 зубчик (невеликий);
  • вустерський соус 2 ст л. (можна соєвий);
  • анчоуси в олії 4 шт (можна не додавати якщо немає);
  • дрібка солі.

Для начинки:

  • капуста білокачанна;
  • цибуля червона 1 шт.;
  • помідори 2 шт.;
  • огірок свіжий 2 шт.;
  • шампіньйони 10 шт.;
  • філе куряче 2 шт.;
  • сіль.

Для маринаду:

  • олія 50 г;
  • сіль, перець, сухий часник, копчена паприка.

Гриби та м’ясо курки складіть у різні мисочки та маринуйте одну годину, змішавши всі інгредієнти. Різати гриби та курятину не треба.

Приготуйте соус: в чаші блендера змішуємо яйце, олію, гірчицю, часник, соус, анчоуси та сіль. У вас вийде не дуже густий соус.

Капусту нашинкуйте, цибулю наріжте та залийте окропом, що була не дуже гіркою.

Помідори та огірки наріжте слайсами.

Гриби та курятину підсмажте на сковороді-гриль та наріжте скибочками. Формуйте шаурму. Розкладіть лаваш, змастіть соусом цезар, викладіть курку, потім капусту, полийте соусом, додайте помідори, огірки та цибулю. Загорніть шаурму, підсмажте трошки на гриль-сковороді, розріжте навпіл та подавайте.

Також ви можете приготувати смачний террін з картоплі та капусти.