Розділи
Матеріали

Найсмачніший десерт: як приготувати торт "Вишня в шоколаді"

Дар'я Бережна
Фото: Getty Images | Торт "Вишня в шоколаді"

Цей торт дуже просто готувати.

Якщо любите солодке, але не хочете готувати торт із великою кількістю інгредієнтів та випікати окремі коржі, то спробуйте цей рецепт. Торт "Вишня в шоколаді" готується швидко і виходить дуже смачним. Рецептом поділилась кулінарна блогерка, яка пише під ніком tomka_recepti.

Торт "Вишня в шоколаді"

Інгредієнти:

Для тіста:

  • згущене молоко – 380 г;
  • яйця — 2 шт;
  • мука — 120 г;
  • какао — 20 г;
  • розпушувач — 10 г.

Для крему:

  • вершки (30-36%) — 300 мл;
  • крем сир(маскарпоне) — 150 г;
  • цукрова пудра — 50-100 г.

Для джема:

  • вишні – 250 г;
  • цукор – 70 г;
  • крохмаль – 1 ст. л.

Згущене молоко та яйця перемішуємо за допомогою міксера. Додайте муку, какао та розпушувач. Добре перемішайте.

Виливаємо тісто на деко застелене пергаментом, розрівнюємо в прямокутник. Випікаємо при 180 градусах 10-15 хвилин, поки корж не буде готовий.

Щоб приготувати крем, змішуємо всі інгредієнти міксером у пишну масу. ⠀

А для джема покладіть вишні (свіжі, або морожені) без кісточок у каструльку, засипте цукром, коли ягоди дадуть сік, додайте крохмаль і готуйте до загустіння.

Коли всі складові готові, пора збирати торт. Розріжте корж на чотири рівні коржа і чередуйте: спочатку корж, потім багато крему, потім джем і повторити, поки у вас не закінчаться коржі. Завершіть торт останнім коржом. Обмажте торт кремом зверху та з боків. Поставте в холодильник на ніч. Але можна ним поласувати вже і через декілька годин.

За бажанням, зверху торт можна полити розтопленим шоколадом із вершками.

Також ви можете приготувати смачний шоколадний торт Захер.