Восхитительные профитроли с сырно-кокосовым кремом: красивая закуска к праздничному столу
Десерт чи закуска? Ваші гості не здогадаються, доки не скуштують цю страву, неповторний смак якої створюють кокосовий лікер і дует маскарпоне та пармезану.
Найніжніший сирний крем з нотами кокоса всередині пишних профітролів з вершковим смаком — це чудове поєднання. Прекрасна закуска, яка вразить ваших гостей вишуканим смаком і святковим виглядом. Про те, як приготувати закусочні профітролі, розповів сайт Smachno.Ua.
Інгредієнти
Для тіста:
- борошно — 125 г;
- вода — 250 мл;
- масло вершкове — 80 г;
- яйця — 4 шт;
- цукор — 0,5 ч.л;
- сіль — 0,5 ч.л.
Для крему:
- маскарпоне — 250 г;
- білки — 3 шт;
- сир твердий тертий (найкраще пармезан) — 30 г;
- стружка кокосова — 30 г;
- лікер кокосовий — 30 г;
- сіль — за смаком;
- перець чорний — за смаком.
Для декору:
- стружка кокосова — 2 ст.л.
Приготування
Крок 1
Кип'ятимо воду, додавши в неї цукор і сіль. Розтоплюємо в окропі вершкове масло. Всипаємо борошно і, постійно помішуючи, заварюємо тісто, поки воно не відставатиме від стінок каструлі.
Крок 2
Знімаємо тісто з вогню, охолоджуємо близько 5 хвилин і додаємо по одному яйця.
Крок 3
Застеляємо деко силіконовим килимком або пекарським папером і за допомогою ложки викладаємо на нього невеликі кульки тіста.
Крок 4
Випікаємо профітролі в духовці, розігрітій до 200 °С протягом 25-30 хвилин. У цей час у жодному разі не можна відкривати духовку, інакше тістечка опадуть і будуть безнадійно зіпсовані.
Крок 5
Збиваємо для крему білки з дрібкою солі до стійких піків. У маскарпоне додаємо натертий сир і кокосову стружку. Після цього вводимо лікер, сіль і перець. Дуже акуратно вмішуємо в сирну суміш збиті білки.
Крок 6
Профітролі за допомогою кондитерського мішка наповнюємо кремом і складаємо на тарілці гіркою, скріплюючи їх між собою сирним кремом. Подрібнюємо кокосову стружку і прикрашаємо нею піраміду тістечок.
Нагадаємо рецепт новорічного салату "Китайський дракон". 2024 рік пройде під заступництвом Зеленого Дерев'яного Дракона. А для дракона, що може бути краще, ніж м'ясо і свіжі овочі.
Раніше Фокус писав, як спекти печиво з передбаченнями для веселої зустрічі Нового року. Переможниця шоу "МастерШеф" Ліза Глинська показала, як легко і просто приготувати печиво з передбаченнями для новорічної вечірки з друзями або колегами.