Розділи
Матеріали

Мінікурники: рецепт смачного перекусу в дорогу та вдома

Оксана Ханас
Фото: Скриншот

Такі курники простіше брати з собою в дорогу, і вони нічим не поступаються за смаком традиційному пирогу.

Курник — це куполоподібний пиріг із листкового тіста, обов'язковим компонентом якого є куряче м'ясо. Власне через це він і отримав свою назву. Ця страва чудово підходить як перекус або ситна добавка до обіду та вечері. Пропонуємо приготувати не один великий, а безліч мінікурників. Їх зручніше брати з собою в школу або на роботу, а за смаком вони нічим не поступаються оригінальному пирогу. Рецептом страви поділилися в кулінарному блозі "Прості рецепти"

Мінікурники

Інгредієнти:

  • листкове бездріжджове тісто — 1 кг;
  • куряче філе — 2 шт;
  • цибуля — 2 шт;
  • картопля — 3 шт;
  • печериці — 5 великих (150 г);
  • зелень — 1–2 пучки;
  • рослинна олія — 2 ст. л;
  • сіль, перець — за смаком;
  • яйце — 1 шт;
  • кунжут — за бажанням

Спосіб приготування:

Куряче філе дрібно порізати. Картоплю та цибулю почистити, порізати дрібними кубиками, так само порізати гриби та зелень. Посолити, поперчити, додати олію і все перемішати.

Тісто розкачати, присипаючи трохи борошном, і нарізати на квадрати. Зручно кожен пласт ділити на 9 квадратів.

Викласти начинку в тісто і зліпити курники. Можна їх змастити яйцем і посипати кунжутом.

Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20–25 хвилин.

Раніше Фокус писав, як приготувати запіканку з куркою, сиром і цибулею по-французьки.