Курка та картопля готуються разом. І вже за лічені хвилини у вас готова чудова вечеря.
Запечена курка з картоплею — типова друга страва італійської кухні, а також смачний спосіб подати курячі ніжки з картоплею, які готуються одночасно.
Курячі ніжки із золотистою картоплею — друга страва з гарніром, яка подобається всім, і дорослим, і дітям. Достатньо кількох простих запобіжних заходів, щоб отримати ідеально просмажене, ніжне, несухе м'ясо та картоплю, вкриту апетитною скоринкою. Курку спочатку слід протушкувати, не знімаючи шкірки, і тільки потім ставити в духовку з уже частково звареною нарізаною картоплею. У такий самий спосіб можна приготувати стегенця разом і за бажання додати за смаком інші ароматні трави. Рецептом поділилися на сайті Cucchiaio.
Запечена курка з картоплею
Інгредієнти:
- 6 курячих ніжок;
- 1 кг картоплі;
- 220 мл білого вина;
- 1 велика цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 3-4 гілочки розмарину;
- оливкова олія, сіль, чорний перець.
Щоб приготувати запечену курку з картоплею, почніть із того, що покладіть ніжки в каструлю з вином. Додайте трохи води, розраховуючи, що м'ясо має бути покрите приблизно на три чверті. Додайте нарізану цибулю, кілька гілочок розмарину, сіль і перець. Потім тушкуйте на середньому вогні, не накриваючи кришкою, 20-25 хвилин або принаймні доти, доки рідина не випарується і не увариться.
Тим часом очистіть картоплю, вимийте її та наріжте скибочками. Добре висушіть їх і помістіть на деко, застелене папером для випічки. Приправте їх щедрою краплею олії, сіллю, перцем, часником і нарізаним розмарином. Добре перемішайте руками, щоб приправа розподілилася рівномірно, і поставте в духовку, розігріту до 200° приблизно на 25-30 хвилин.
Потім розкладіть курячі ніжки між картоплею, полийте соком, що виділився, і знову поставте в духовку, поки курка і картопля не стануть золотисто-коричневими.
Дістаньте з духовки й одразу ж подавайте до столу.
Також ви можете приготувати дуже смачну курку з апельсинами.