Розділи
Матеріали

Ліниві чебуреки з лаваша: простий рецепт смачної страви

Дар'я Бережна
Фото: Instagram brahmanden | Лініві чебуреки

Такі чебуреки надзвичайно просто приготувати. Адже вам не доведеться замішувати тісто.

Якщо ви любите чебуреки, але не хочете замішувати тісто. То можна спростити процес. Використовуйте лаваш. І чебуреки все одно вийдуть смачними. Рецептом поділилась українська кулінарна блогерка, яка пише під ніком ann_kiper.

Лініві чебуреки

Інгредієнти на 12 чебуреків:

  • 12 круглих заготовок з лаваша;
  • 350 грамів фаршу (свинина та яловичина);
  • 1 цибулина;
  • 50 мл води;
  • 2 яйця
  • наcіння сезаму;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Якщо у вас немає круглого лаваша, то ви можете вирізати зі звичайного лаваша за формою тарілки, або використати маленькі тортильї. Можна зробити і квадратні чебуреки звичайно.

Спочатку готуйте начинку. У миску викладайте фарш, додаємо воду та спеції, ретельно перемішуємо. Цибулину подрібнюємо у блендері або дуже дрібно нарізаємо, додаємо до фаршу і знову ретельно перемішуємо.

Яйця розбиваємо у чашку, додаємо трохи солі та ретельно розбовтуємо виделкою, або віночком. На середину лаваша викладаємо ложку фаршу, змазуємо по краях яйцем та щільно притискаємо.

Верх чебурека теж змазуємо яйцем і присипаємо насінням сезаму.

Духовку розігріваємо до 180 градусів. Деко застилаємо пергаментним папером, викладаємо чебуреки і запікаємо 30 хвилин.

Дістаємо, даємо трішки охолонути та насолоджуємось.

Також ви можете приготувати з лаваша смачну шаурму.