Котлети в тісті раніше часто продавали в кафе та кулінаріях. Але краще приготувати їх самостійно.
Якщо вам подобались ці смачні котлетки в тісті з кулінарії, то спробуйте приготувати їх самостійно. Це зручний перекус, який можна взяти з собою на роботу, чи на пікнік. Рецептом поділились на сайті Gospodynka.
Котлета в тісті
Інгредієнти для котлет:
- молоко – 120 мл;
- батон – 3 скибочки;
- м'ясний фарш – 800 г;
- цибуля;
- одне яйце;
- перець чорний мелений, сіль.
Для тіста:
- молоко тепле – 500 мл;
- борошно – 700 г;
- дріжджі сухі – 11 гр. (або 35-40 гр. пресованих);
- сіль – 1 ч. л.;
- цукор – 2 ст. л.;
- олія рослинна – 3 ст. л.
Для змащування:
- яєчний жовток – 1 шт.;
- молоко – 1 ст. л.
Батон або будь-який інший білий хліб наріжте шматочками і замочіть у молоці. Змішайте у мисці м'ясний фарш, подрібнену цибулю, подрібнений у блендері замочений у молоці і злегка віджатий хліб. Посоліть фарш за смаком, додайте спеції та яйце. Перемішайте і відбийте об стіл, що фарш став більш однорідним. Можна додати ще подрібнений часник, якщо любите його аромат у котлетах.
Обсмажте котлети з двох боків на рослинній олії. Доводити котлети до готовності не потрібно.
Викладіть котлети на паперові рушники, щоб позбутись зайвого жиру.
І готуйте тісто. У миску насипте приблизно 500 грамів просіяного борошна. Додайте сухі дріжджі і перемішайте. Звісно, можна взяти й пресовані дріжджі, але тоді їх потрібно розчинити в теплому молоці. Додайте до борошна з дріжджами сіль, цукор і олію. Замісіть тісто.
Поступово вливайте тепле молоко і замісіть м’яке тісто, підсипаючи решту борошна. Наприкінці замісу просто змастіть руки олією., щоб не сипати занадто борошна.
Готове тісто викладіть в змащену олією миску, накрийте рушником і залиште в теплому місці для підйому на 40-50 хвилин.
Тісто має збільшитися у два рази.
Потім відрізайте від тіста шматочки і розкачуйте завтовшки 6-7 мм так, щоб пласт тіста вийшов овальним. На один край викладіть остиглу котлету і загорніть в булочку.
Викладіть підготовлені котлети в тісті на змащене олією деко і дайте постояти ще хвилин 15. Потім змастіть булочки сумішшю яєчного жовтка і молока.
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці на 25-30 хвилин. Коли булочки красиво підрум’яняться – значить, готові. Зверху гарячі булочки можна змастити розтопленим вершковим маслом – тоді вони стануть м’якшими та ще апетитнішими.
Читайте також:
Домашній медовик: класичний український торт
Рогалики з яблуками: рецепт ніжної випічки
Ідеальні до чаю: рецепт смачних булочок з маком