Домашній медовик: класичний український торт
Цей вишуканий десерт додасть особливого смаку будь-якому святковому заходу або сімейному обіду.
Солодкий і ніжний "Медовик", що складається з декількох шарів м'яких коржів, просочених смачним медовим сиропом, і з ніжною кремовою начинкою. Згадуєте цей смак? Так, він незвичайний, але десерт вимагає терпіння. За класичними рецептами медовик готується в кілька змащених шарів, проте не перебільште — випікайте небагато. Краще повторити, радять кондитери.
Інгредієнти:
- 2 ст. л. меду;
- 2 яйця;
- 50 г (для змащування) + 200 г вершкового масла (для крему);
- 2 склянки цукру;
- 400 г борошна;
- 4 ч. л. соди;
- 1 банка згущеного молока;
- близько 450 г 20% сметани;
- ½ ч. л. ваніліну;
- дрібка солі.
Розтопіть разом на водяній бані мед, 50 г вершкового масла, 1 склянку цукру. Постійно помішуйте і дайте йому розтанути протягом 5 хвилин, поки все повністю не з'єднається. Додайте соду і перемішуйте ще одну хвилинку.
Відставте медову суміш і дайте їй охолонути 2-3 хвилини. Додайте 2 свіжих яйця, швидко перемішайте вінчиком, а потім додайте 350 г просіяного борошна. Добре розмішайте тісто, а потім поставте в морозилку.
Дістаньте тісто з морозилки, розділіть його на 8 частин однакового розміру. З кожного шматочка сформуйте кулю і ще раз покладіть у морозилку. Витягніть одну кульку з морозилки, розкачайте на плоскій робочій поверхні, присипаній борошном. Тісто потрібно сформувати у вигляді тонкого кола. Використовуйте дно круглої тарілки, щоб окреслити діаметр коржа. Зніміть обрізки та відкладіть осторонь.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього тісто і випікайте 3-5 хв. Поки один пласт тіста перебуває в духовці, слід зробити другий і підготувати його до запікання. Зробіть ще 8 шарів. Відкладіть їх і остудіть.
З'єднайте в глибоку миску 1 банку вареного згущеного молока, 200 г вершкового масла, 2 упаковки сметани 20-25%, 4 ст. л. цукру. Збийте всі міксерні інгредієнти на середній швидкості протягом 5-7 хвилин у густий крем.
Проколюйте тісто виделками, щоб коржі краще просочилися кремом. Змастіть тісто кремом (2-3 столові ложки на кожен пласт) і викладіть один на один. Верх і боки торта щедро промажте кремом разом із подрібненими волоськими горішками.
Покришіть обрізки тіста. Посипте ними верх і боки медовика. Поставте торт у холодне місце на ніч — щонайменше на 8 годин.
Читайте також:
Нова форма й улюблений смак: рецепт рулету "Медовик"
Смачна випічка за 10 хвилин: рецепт медовика "Бідний студент"
Надзвичайно ніжний: Медовик за оригінальним рецептом
Шоколадний медівник із полуницею за 20 хвилин: покроковий рецепт