Надзвичайно ніжний: Медовик за оригінальним рецептом

Медовик з рідкого тіста, медовик рецепт, медовик торт
Фото: Kolizhanka | Медовик з рідкого тіста

Цей рецепт допоможе заощадити багато часу на приготуванні.

Медовик — це надзвичайно смачний торт, який досить довго готувати, тому що треба випікати коржі окремо. Але можна заощадити час і зробити ніжний Медовик з рідкого тіста. Рецептом поділились на сайті Kolizhanka.

Медовик

Інгредієнти:

Для тіста:

  • масло вершкове 82% — 180 г;
  • цукор — 100 г;
  • мед — 180 г;
  • сіль — 1/4 ч. л.;
  • сода — 1 ч. л.;
  • яйця — 4 шт. (240 г);
  • борошно — 300 г.

Для крему:

  • сметана 20% — 1,4 кг;
  • цукор — 200 г;
  • ванілін.

Для карамельного мусу:

  • цукор — 150 г;
  • вода — 50 г;
  • вершки 33% — 150 г;
  • вершкове масло 82% — 50 г;
  • сіль — 1/2 ч. л.;
  • ванілін;
  • желатин — 6 г;
  • вода для желатину — 40 г (або вершки 10% — 50 г).

У сотейнику з товстим дном на середньому вогні розтопіть вершкове масло, додайте до нього цукор, мед та сіль. Продовжуйте нагрівати, поки не отримаєте масу однорідної консистенції.

Додайте в сотейник соду та інтенсивно перемішуйте до одержання маси бурштинового кольору. Залишіть остигати на 15 хвилин. Після того, як маса злегка охолоне, вбийте у неї яйця.

Додайте до інгредієнтів борошно і замісіть однорідне тісто.

Вилийте тісто на пергамент на якому намалюйте коло діаметром 23 см, це буде корж-основа медовика. Випікайте основу для торта за температури 170° протягом 10 хвилин.

На ще один лист пергаменту вилийте тісто, що залишилося. Випікайте корж за температури 170° протягом 17 хвилин.

Гарячий корж розріжте на невеликі квадратики та розділіть на чотири рівні частини. Обрізки від коржів подрібніть у крихту.

Тепер готуйте крем. Збийте сметану з цукром та ваніліном. Трошки крему відкладіть у миску, щоб потім прикрасити торт з боків.

І збирайте торт. Для цього на блюдо поставте роз’ємний борт. Всередину форми вистеліть щільну плівку. Змастіть корж-основу кремом і покладіть на блюдо. Зверху викладіть кубики з тіста, а потім шар крему. Чергуйте інгредієнти чотири рази. Накрийте форму харчовою плівкою та приберіть у холодильник на ніч.

Для приготування карамельного мусу змішайте у сковороді воду та цукор, поки не вийте сироп. Додайте до сиропу гарячі вершки і перемішайте.

Додайте сіль, ванілін, вершкове масло. Ретельно перемішайте, можете процідити.

У гарячій воді або гарячих вершках розчиніть желатин. Вилийте желатин у карамель і добре перемішайте. Покрийте торт карамельним мусом і приберіть у холодильник на 30 хвилин.

Наостанок покрийте торт з боків кремом і обсипте крихтами. Торт готовий.

Також ви можете приготувати смачний яблучний пиріг.