Реберця виходять дуже ніжними і м'якими, а м'ясо буквально тане в роті.
Нежирна яловичина корисна для серцево-судинної, травної та нервової систем, зміцнює суглоби, кістки та м'язи, підвищує імунітет, що особливо важливо в зимовий період з його непередбачуваною погодою. Тому включати це м'ясо в меню просто необхідно, і сьогодні ми пропонуємо приготувати його за рецептом одеського кулінарного блогера Валерія Пономаря. Яловичі реберця з яблуками на сковорідці навіть звичайнісінький обід перетворять на свято смаку.
Яловичі ребра з яблуками на сковороді
Інгредієнти:
- яловичі ребра — 1 кг;
- цибуля — 2 шт;
- стебло селери — 1 шт;
- гострий перець — 1 шт;
- яблуко голден — 2 шт;
- часник — 3 зубчики;
- чебрець — 3 гілочки;
- лавровий лист — 2 шт;
- сіль і перець — за смаком;
- мед — 1 ст. л;
- вода — 700 мл.
Спосіб приготування:
Ребра помити, нарізати, обсмажити на олії до рум'яного кольору з кожного боку. Потім у цій же пательні обсмажити цибулю, селеру і гострий перець до м'якості цибулі та злегка золотистого кольору
Додати всі інші інгредієнти, залити водою і томити на повільному вогні під кришкою дві години.
Через дві години перекласти реберця в окремий посуд, а всю іншу масу зі сковороди пропустити через сито, щоб отримати чистий бульйон. Повернути ребра з бульйоном назад у сковорідку і виварювати на максимальному вогні до стану соусу
Подавати в гарячому вигляді з гремолатою (петрушка, часник, цедра і сік лимона, оливкова олія) або зеленою цибулею.
Читайте також:
Яловичина, запечена в рукаві, з грибним соусом: оригінальний рецепт для особливих випадків
Апетитна яловичина: як приготувати святкову м'ясну страву
Чашушулі: як приготувати дуже смачну м'ясну страву грузинської кухні