Розділи
Матеріали

Печиво з манки: як приготувати смачний десерт до чаю без борошна

Оксана Ханас
Фото: https://t.me/c/1771147743/1798

Замість борошна для приготування цього печива використовується манна крупа. Однак це абсолютно не псує смак випічки.

Смачне печиво з манки — альтернатива традиційній випічці з борошна. Ніжне і таке, що буквально тане в роті, воно чудово підійде до чаю і для частування. Як його легко приготувати, розповіли в блозі "Кулінарія".

Печиво з манки

Інгредієнти:

  • яйця — 2 шт;
  • цукор — 125 г;
  • масло вершкове — 125 г;
  • джем — 1 ст. л;
  • кефір — 125 мл;
  • цедра лимона;
  • сіль — дрібка;
  • манка — 450 г;
  • розпушувач — 10 г;
  • цукрова пудра — 200 г.

Спосіб приготування:

У глибокій мисці змішати яйця, цукор і олію, все добре перемішати вінчиком до розчинення цукру. Потім туди ж додати фруктовий джем і кефір. Збити масу ще раз.

Туди ж відправити цедру з одного лимона і дрібку солі, після чого потроху ввести манку, перемішуючи тісто. Додати розпушувач і знову добре перемішати.

Готове тісто, яке вийде еластичним, залишити на 10 хвилин.

З готового тіста сформувати невеликі кульки, обваляти їх у цукровій пудрі з усіх боків, викласти на деко, застелене пергаментом.

Поставити печиво в духовку, розігріту до 200 градусів, і випікати 15 хвилин.

Читайте також:

Як приготувати печиво без борошна: італійський рецепт

Малиново-мигдалеві смужки: простий рецепт ароматного печива

Шоколадне печиво "Їстівні валентинки": ароматна випічка до свята