Фрикадельки з томатною підливою — це недорога і проста страва. Як основу можна поєднати два види м'яса.
Фрикадельки з томатною підливою можна також готувати з курятини, або індичатини. І не робіть їх занадто великими — маленькі кульки краще просочаться соусом. А соус готується на основі томатної пасти. Її можна купити в магазині, або приготувати вдома. У сезон використовуйте свіжі томати. Фрикадельки можна тушкувати на сковорідці, або перекласти в жароміцну форму і запікати в духовці. Рецептом поділилися на сайті Smachnota.
Фрикадельки з томатною підливою
Інгредієнти:
- фарш свинина+яловичина — 600 г;
- одна цибулина;
- одне яйце;
- томатна паста — 80 г;
- вода — 350 мл;
- борошно — 70 г;
- рослинна олія — 40 мл;
- лавровий лист;
- прованські трави, сіль, чорний мелений перець, петрушка.
Спочатку очистіть і дрібно наріжте цибулю. Або подрібніть цибулю в блендері. Додайте фарш, яйце, чорний мелений перець, сіль і перемішайте. Ретельно вимісіть руками та відбийте об дно миски.
Насипте в миску борошно. Мокрими руками сформуйте з фаршу однакові круглі кульки й обваляйте їх з усіх боків у борошні. На сковорідці розігрійте олію та обсмажте фрикадельки до рум'яного кольору.
Змішайте в чашці, або мисці томатну пасту, воду, сіль і прованські трави. Залийте фрикадельки соусом і тушкуйте під кришкою близько 30 хвилин. За цей час кілька разів переверніть фрикадельки на інший бік, щоб вони просочилися соусом рівномірно.
До фрикадельок додайте лавровий лист, накрийте кришкою і тушкуйте все разом ще буквально 5 хвилин.
Подавайте фрикадельки, посипавши нарізаною петрушкою. Ідеально як гарнір підійде рис, картопля або гречка.
Читайте також:
Яловичі реберця з яблуками на сковороді: рецепт дивовижної страви
Одеські налисники: рецепт смачного українського десерту
Домашні котлети в тісті: рецепт смачного перекусу