Розділи
Матеріали

Гречотто з грибами: як звичайну гречку приготувати нереально смачно

Оксана Ханас
Фото: kulinarnyi_extaz/instagram | Гречотто з грибами

Назване за аналогією з різотто, стравою з рису, гречотто виходить не менш смачним. Для тих, хто не любить гречку, у цьому рецепті її смак стане справжнім відкриттям.

Якщо у вас є трохи гречки, пармезану та вершків, приготуйте гречотто. Ця дивовижна страва — альтернатива ризото, яке робиться практично так само. За такого способу приготування звичайна крупа, що злегка набридла, набуває зовсім іншого смаку. Рецептом гречотто з грибами поділилися в кулінарному блозі "Душевні рецепти".

Гречотто з грибами

Інгредієнти

  • печериці — 10 шт;
  • часник — 2 зубчики;
  • цибуля — 1/2 шт;
  • гречка — 1 склянка;
  • пармезан — 50 г;
  • вершкове масло — 1 ст. л;
  • оливкова олія — 1 ст. л;
  • вершки 33% — 200 мл;
  • петрушка;
  • бульйон — 2 склянки;
  • борошно — 1 ст. л;
  • сіль/спеції.

Спосіб приготування:

Часник почистити, дрібно порізати. Печериці порізати слайсами, цибулю — дрібними кубиками. Усі три інгредієнти обсмажити на вершковому та оливковій олії майже до готовності.

Потім туди ж додати гречку, сіль, перець, воду або бульйон і гілочку чебрецю і тушкувати, помішуючи, поки не випарується вся вода.

Прибрати чебрець, залити в пательню до гречки і грибів вершки, трохи протушкувати, потім додати пармезан і петрушку, перемішати і потримати на вогні ще хвилини три.

Перед подачею посипати гречотто тертим пармезаном і зеленню.

Читайте також:

Оригінальні вареники з гречкою та кислою капустою: секрети закарпатської кухні

Гречка по-купецькому з фаршем: рецепт ситної та корисної страви для вечері

Як її готувати і чому вона така популярна? Найцікавіше про гречку