Розділи
Матеріали

Пиріг із лососем і броколі: як швидко приготувати смачну страву

Оксана Ханас
Фото: Скрін відео

Капуста робить смак пирога м'якшим, а заливка надає йому ніжної текстури.

Рибні пироги чомусь набагато менш популярні, ніж м'ясні, а даремно. Адже вони менш калорійні, соковиті та смачні. Переконайтеся в цьому самі, приготувавши швидкий і неймовірно апетитний пиріг із лососем і броколі за рецептом із кулінарного блогу "Мамині рецепти".

Пиріг із лососем і броколі

Інгредієнти:

  • тісто листкове бездріжджове;
  • лосось або інша червона риба;
  • броколі;
  • сир.

Для заливки:

  • вершки 20% — 250 мл;
  • яйця — 2 шт;
  • сіль, перець мелений, сушений часник.

Спосіб приготування:

Сиру рибу відварити в киплячій підсоленій воді близько п'яти хвилин. Потім у киплячій воді протягом трьох хвилин відварити броколі.

Тісто розкачати і викласти у форму, обрізавши краї врівень з бортиками і наколовши дно виделкою, щоб тісно знизу не пузирилося. Рибу без кісточок і капусту порізати, викласти на тісто.

Для заливки всі інгредієнти змішати і залити пиріг. Зверху посипати тертим сиром і відправити в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40-60 хвилин. Час випікання залежить від духовки. Потрібно стежити, щоб низ пирога нормально пропікся.

Читайте також:

Просто і вишукано: рецепт рисових млинців із червоною рибою

Млинцеві суші: рецепт простої закуски з рибою та сиром

Рулетики з огірка з сиром і червоною рибою: рецепт святкової закуски