Ця випічка виходить дуже смачною: м'якою, тягучою та горіховою. Це альтернатива брауні, які зазвичай виходять дуже шоколадними.
Якщо ви куштували брауні, то напевно вам захочеться скуштувати і блонді — світлу версію шоколадного десерту. Блонді — це теж такий самий невисокий пиріг, який нарізають квадратиками, але він світлий, а не шоколадний і містить вкраплення шоколаду, горіхів тощо. На смак блонді виходять дуже смачними й оригінальними. Рецептом поділилися на сайті Portmeirion.
Блонді
Інгредієнти:
- 200 г борошна;
- 200 г цукру;
- 150 г масла;
- 2 яйця;
- 2 ст. л. молока;
- 2 ст. л. коньяку;
- 2 ч. л. ванільного цукру;
- 1 ч. л. розпушувача (з гіркою);
- 0,5 ч. л. солі (без гірки).
Для смаку:
- 120 г горіхів (волоські, кеш'ю, мигдаль);
- 60 г чорного шоколаду 50%;
- 60 г білого шоколаду.
Шоколад і горіхи порубайте ножем. Масло поріжте шматочками і розтопіть, а потім остудіть. Найкраще це робити в мікрохвильовці.
Додайте звичайний і ванільний цукор, сіль, і трохи збийте.
Додайте яйця, збиваючи після кожного. Додайте коньяк і молоко та знову збийте. Коньяк можна замінити іншим ароматним алкоголем. А якщо не хочете додавати алкоголь, додайте ще стільки ж молока.
Додайте борошно, попередньо змішане з розпушувачем. І у вас вийде густе тісто. Після додавайте горіхи та шоколад.
Підготуйте форму (25 на 25 см), застеліть її пергаментним папером і викладіть тісто, розрівнявши лопаткою.
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 20-25 хвилин. Не перетримайте пиріг у духовці, якщо він пересушиться, то у вас вийде коржик. Але це теж вийде смачно.
Подавайте блонді, порізаним на невеликі квадратики. Зберігайте пиріг за кімнатної температури в контейнері, що герметично закривається.
Читайте також:
Ідеальний перекус: як приготувати англійські "пастуші" пиріжки з м'ясом
Хрусткі булочки швидко і без клопоту: рецепт ідеальної випічки до сніданку
Ліниві фінські млинці: покроковий рецепт смачного десерту