Розділи
Матеріали

Мафіни із замороженими ягодами: як смачно прилаштувати дари літа, що залишилися

Оксана Ханас
Фото: gordynovskaya/instagram

Такі мафіни — чудовий спосіб потішити себе бюджетною та апетитною випічкою.

Любите випічку з ягодами, і у вас у морозилці знайдеться трохи заморожених дарів літа? Тоді саме час приготувати смачні мафіни із замороженими ягодами за рецептом кулінарної блогерки Яни Гординовської.

Мафіни із замороженими ягодами

Інгредієнти:

  • яйця — 2 шт;
  • молоко — 120 мл;
  • розпушувач — 2 ч. л;
  • вершкове масло — 50 г;
  • борошно — 250 г;
  • цукор — 50-100 г (за смаком);
  • ваніль;
  • ягоди + 2 чайні ложки для їхнього обкатування.

Спосіб приготування:

Дістати ягоди з морозилки, посипати їх двома чайними ложками борошна і добре розмішати.

Усі сухі інгредієнти змішати, влити молоко, додати яйця і розтоплене вершкове масло. Добре розмішати тісто і додати ягоди в борошні.

Форми наповнити тістом, як показано на вигляді. Головне — не до кінця, оскільки мафіни виростуть у розмірі.

Відправити в розігріту до 210 градусів духовку на 15 хвилин, а потім зменшити температуру до 180 градусів і випікати ще 20 хвилин.

Мафіни за бажанням можна посипати корицею з цукром (для ароматної золотистої скоринки) або горішками.

Читайте також:

Шоколадні мафіни з вареним згущеним молоком: простий рецепт ніжної домашньої випічки

Швидкий і смачний сніданок із найдоступніших продуктів: картопляні мафіни

Мафіни з курки: простий рецепт ситного перекусу