Розділи
Матеріали

Свинина, тушкована з грибами в сметанному соусі: рецепт поживної страви на вечерю

Оксана Ханас
Фото: t.me/konservacia_kulinaria/2044

Перед подачею м'ясо посипте дрібно порубаною зеленню.

Напередодні вихідних саме час побалувати домочадців смачною і ситною вечерею. Рекомендуємо приготувати свинину, тушковану з грибами в сметанному соусі, за рецептом із блогу "Консервація і кулінарія". Це апетитна страва, яку можна подавати як окремо, так і як гарнір до будь-яких круп, макаронів, картопляного пюре.

Свинина, тушкована з грибами в сметанному соусі

Інгредієнти:

  • свинина — 500 г;
  • печериці королівські — 300 г;
  • сметана 15% — 350 г;
  • олія рослинна — 1,5 ст. л;
  • сіль, перець;
  • цибуля зелена — 1 шт.

Спосіб приготування:

Свинину помити, висушити паперовим рушником, порізати маленькими кубиками. Печериці нарізати на чотири частини кожну.

У сковороді на сильному вогні розігріти рафіновану олію, додати м'ясо і, помішуючи, обсмажити протягом 3-4 хвилин до утворення золотистої скоринки. Додати гриби, сіль і перець.

Вогонь зменшити до середнього і, помішуючи, смажити все 8-10 хвилин, поки сік, який дадуть гриби, не випарується. Потім зменшити вогонь до мінімального, додати сметану, перемішати.

Прикрити кришкою сковорідку й обсмажувати ще 10 хвилин помішуючи. Зелену цибулю дрібно нашаткувати та посипати готову страву.

Читайте також:

Свинина, томлена в пиві: страва, яка тане в роті

Свинина Естофадо: філіппінський рецепт із бананами та соком ананаса (відео)

Смачне та соковите м'ясо: рецепт свинини, запеченої в духовці