Безе — це ніжний, практично невагомий заварний білковий крем, який ідеально підходить також для прикраси кексів, мафінів, капкейків, адже чудово тримає форму.
Шукаєте легкий і простий у приготуванні десерт? Спробуйте ці кавові безе — вони сподобаються і дорослим, і дітям.
Інгредієнти:
- яєчний білок — 4 шт.;
- сіль — 1/4 ч. л.;
- цукор — 1 склянка;
- розчинна кава — 3 ст. л.;
- ванільний екстракт — 1 ч. л.
Розігрійте духовку до 120 градусів. Застеліть два дека пергаментним папером. Помістіть яєчні білки та сіль у велику миску. Рекомендуємо застосувати для збиття суміші електричний міксер із насадкою-вінчиком, бо потрібна висока швидкість протягом 4-5 хвилин.
Додайте цукор почергово, по столовій ложці за раз, безперервно збиваючи, поки меренга не стане глянсовою, приблизно 10-12 хвилин. Лопаткою вмішайте каву та ваніль.
Викладіть суміш у кондитерський мішок з великою насадкою. Видавіть 2-3 см меренги на деко. Відправте в розігріту духовку на 2 години. Потім вимкніть духовку і залиште дверцята духовки прочиненими, залишивши меренги в духовці ще як мінімум на одну годину.
Дістаньте безе з духовки й зніміть з деко. Якщо вони прилипнуть, поверніть в духовку ще на 30 хвилин, щоб вони остаточно висохли. Повністю остудіть і зберігайте в герметичному контейнері, якщо не з'їсте відразу цю смакоту.
Читайте також:
"Поцілунок феї": рецепт смачного пісочного десерту з безе
Ітонський безлад: як приготувати традиційний англійський десерт
Смачний та ніжний десерт. Рецепт меренгового рулету