Розділи
Матеріали

Кавові безе з гарантованим результатом

Тетяна Зарембо
Безе — вдалий варіант десерту до чаю та кави

Безе — це ніжний, практично невагомий заварний білковий крем, який ідеально підходить також для прикраси кексів, мафінів, капкейків, адже чудово тримає форму.

Шукаєте легкий і простий у приготуванні десерт? Спробуйте ці кавові безе — вони сподобаються і дорослим, і дітям.

Інгредієнти:

  • яєчний білок — 4 шт.;
  • сіль — 1/4 ч. л.;
  • цукор — 1 склянка;
  • розчинна кава — 3 ст. л.;
  • ванільний екстракт — 1 ч. л.

Розігрійте духовку до 120 градусів. Застеліть два дека пергаментним папером. Помістіть яєчні білки та сіль у велику миску. Рекомендуємо застосувати для збиття суміші електричний міксер із насадкою-вінчиком, бо потрібна висока швидкість протягом 4-5 хвилин.

Фото: unsplash.com

Додайте цукор почергово, по столовій ложці за раз, безперервно збиваючи, поки меренга не стане глянсовою, приблизно 10-12 хвилин. Лопаткою вмішайте каву та ваніль.

Фото: unsplash.com

Викладіть суміш у кондитерський мішок з великою насадкою. Видавіть 2-3 см меренги на деко. Відправте в розігріту духовку на 2 години. Потім вимкніть духовку і залиште дверцята духовки прочиненими, залишивши меренги в духовці ще як мінімум на одну годину.

Фото: unsplash.com

Дістаньте безе з духовки й зніміть з деко. Якщо вони прилипнуть, поверніть в духовку ще на 30 хвилин, щоб вони остаточно висохли. Повністю остудіть і зберігайте в герметичному контейнері, якщо не з'їсте відразу цю смакоту.

Читайте також:

"Поцілунок феї": рецепт смачного пісочного десерту з безе

Ітонський безлад: як приготувати традиційний англійський десерт

Смачний та ніжний десерт. Рецепт меренгового рулету